in

Så klarar du mörkret – 8 tips för en (lite) piggare vinter

Tips för att klara av mörkret
Källa: Unsplash/Elijah O'Donnell

Känner du dig trött i vintermörkret? Vi har några tips! Mer

1. Ta vara på solljuset

Gå ut på lunchen och samla på dig de lilla solljus som finns. Du kommer att känna dig piggare!

2. Träffa vänner

Våga berätta att du för tillfället har brist på energi. Peppa dig själv med att umgås med vänner. Boka in roliga saker att se fram emot (gärna mitt i veckan).

Skärmavbild 2019 11 22 kl 14 02 55
Källa: Unsplash/Pavel Badrtdinov

3. Motionera

Jaja…vi alla vet att träning har magiska effekter och är bra. Är du otaggad på att ta dig till gymmet? Ta en lång promenad med en kompis.

4. Unna dig det lilla extra

Jag hör till de som råkar älska hösten och vintern. Man kan tända ljus, ta fram den varma jackan och dricka massa gott te. Under dessa månader är det extra viktigt att unna dig lite extra lyx i vardagen. Köp den där ansiktsmasken du suktat efter eller varför inte en fancy badbomb att ha under kalla kvällar.

5. Fyll på skafferiet

Det är vanligt med vitaminbrist, inte minst under de mörkare månaderna. Fyll på skafferiet med med näringsrik mat och sådant du tycker är extra gott!

6. Ljusterapi

Har du inte testat ljusterapi? Då kanske det är något för dig. Det kan pigga upp ordentligt och låta dig drömma dit tillbaka till sommaren.

7. Skapa bra spellistor

Musik får i alla fall mig att må bättre! Gör nya spellistor som motiverar dig lite extra. Eller varför inte lyssna på sommarens spellista och håll kvar i sommarkänslan.

8. Sov ordentligt

Genomsnittspersonen behöver sova omkring 7 timmar på vintern. Kanske någon extra timme om du känner dig väldigt trött och sliten. Du sover bäst om ditt sovrum är svalt. Försök även att undvika koffein, alkohol och nikotin innan läggning.