in

Läsarfråga: ”Hur kommer jag över mitt ex?”

terapeut fråga
Bildkälla: Kelly Sikkema / Unsplash

Hur kommer man över sitt ex egentligen? I veckans läsarfråga söker Ana tips och råd. Mer

Ana: ”Hur kommer jag över mitt ex?”

Hej Paula! Hur kommer man över sitt ex? Det har gått 5 månader sedan vi gjorde slut, men jag är fortfarande väldigt ledsen och mår dåligt över att vi gjort slut. Snälla hjälp med tips och råd! /Ana

Paula: ”Var snäll mot dig själv i det här”

Hej Ana, och tack för ditt mejl. Ja, det kan vara mycket tufft att gå igenom en separation. För det första är det viktigt att försöka acceptera att relationen är över, vilket i sig kan ta tid att göra. Det är också viktigt att du funderar över vad som känns bra för dig och vad du behöver för att du ska kunna gå vidare. Har du fortfarande kontakt med ditt ex? Om ja, hur känns det för dig?

Det kan också vara bra att försöka fokusera på att göra saker som du vet att du mår bra av. Gillar du att läsa böcker, kolla serier eller baka? Vi lever i en mycket annorlunda tid just nu då det kan vara svårt med social interaktion, men jag tycker du ska försöka umgås mycket med personer i din omgivning under coronaanpassade former. Det tar tid att kommer över en relation, så försök ha tålamod och var snäll mot dig själv i det här.

Är det så att du märker att du inte kan komma över det tycker jag du ska boka tid hos en terapeut eller psykolog för att se om det är något du behöver prata om. Varm kram från mig /Paula

Läs också: ”13 tips som funkar: så kommer du över ditt ex”
Läs också: ”Jag vet inte hur jag ska komma över mitt ex”

Har du en fråga till VeckoRevyns terapeut?

Varje vecka svarar VeckoRevyns terapeut Paula Warfvinge på läsarnas frågor. Paula arbetar som samtalsterapeut och med KBT, och har lång erfarenhet av att jobba med unga som har låg självkänsla, osund självkritik, oro, ångest, prestationsångest, depression, stress/utmattning och ätstörningsproblematik.

Har du en fråga? Mejla [email protected]. Du är helt anonym och omfattas av källskyddet.