in

Bevisat: yoga och meditation minskar depression och ångest

yoga minskar stress

Meditation och yoga är perfekt för den som har en stressig vardag. Att meditation och yoga är bra för kropp och själ kanske inte är någon nyhet, men nu finns det forskning som bekräftar det! Mer

Att meditation och yoga får oss att må bra och kan reducera ångest och depression har vi hört länge, men är det verkligen sant? En ny studie publicerad i Frontiers in Immunology visar att det finns vetenskaplig forskning som stärker detta.

Aktiviteter som yoga, meditation och Tai-Chi anses av National Center for Complementary och Integrative Health att vara något man kallar för mind-body interventions, vilket är baserat på teorin om att kroppens fysiska tillstånd påverkas av vårt sinne.

leighyogacentralpark1
Den nya studien visar hur yoga och meditation faktiskt kan reducera molekyler i vårt DNA som orsakar ångest och depression. Studierna som genomfördes genom Storbritannien-baserade Coventry University och Nederländernas Radboud University visade att det gick att se förändringar i molekylerna på deltagarna, och att det gynnade mental och fysisk hälsa. Hur går det till kan man fråga sig?

Jo, när du känner sig stressad aktiveras ditt sympatiska nervsystem som styr den så kallade kamp-flykt-reaktionen. Kamp-flykt-reaktionen innebär att hjärnan ställer in sig på att antingen kämpa emot ett hot eller fly från det. Hjärnan skickar då signaler till de sympatiska nervsystemet som aktiveras, vilket påverkar hela kroppen. Bland annat utsöndras olika ämnen i blodet, till exempel adrenalin. Det hjälper oss i situationer vi behöver agera snabbt och känner rädsla eller ångest, men upplever du detta tillstånd ofta och under en längre period kan det leda till ökad risk för cancer, snabbare åldrande och depression.

Studien visar att människor som vanligtvis utövar aktiviteter som yoga, meditiation, Tai-Chi eller andra mind-body interventions upplever en minskad produktion av de ämnen som skickas ut i kroppen när vi är stressade. Därför går det att se en minskning av alla dessa symptom, som till exempel ångest och stress, som påverkar kroppen.

Kanske värt att testa eller vad säger ni? 

Kolla in vår tutorial för att få till den perfekta glowiga looken (genom att använda mineralkittet som just nu finns som premie!)

Klicka på bilden för att ta del av det grymma erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink