in

Därför får nya HBO-serien The Idol kritik

the idol hbo sverige
Bildkälla: HBO

Den nya HBO-serien med Lily Rose Depp och The Weekend är här. Vi har samlat allt du vill veta om The Idol! Mer

The Idol handlar om en popstjärna vid namn Jocelyn, spelad av Lily Rose Depp, som blir utsatt för hård pressbevakning och känner sig trött på det. Hon bestämmer sig för att skapa en ny, mörkare och sexigare image med hjälp av Tedros, en självhjälpsguru och hemlig kultledare, som spelas av Abel Tesfaye (som även går under artistnamnet The Weeknd). Seriens regissör är Sam Levinson, som tidigare varit med och regisserat Euphoria.

När har The idol premiär på HBO i Sverige?

The Idol hade premiär på HBO Max den 5 juni 2023.

The idol premiär sverige
Bildkälla: HBO

Rollista: Vilka skådespelare kan vi se i The Idol?

Förutom Lily Rose Depp och Abel Tesfaye medverkar en rad andra skådespelare i serien. Bland annat gör Alexa Demie en cameo i rollen som Euphoria-karaktären Maddy Perez i serien. Här är några andra skådespelare som medverkar!

  • Kim Roth
  • Troye Sivan
  • Jane Adams
  • Mosey Sumney
  • Mike Dean
  • Suzanna Son
  • Da’vine

Maddy Perez gör en cameo i The Idol

Maddy Perez dyker upp på klubben där Jocelyn och Tedros träffas. Hennes medverkan blev bekräftat under filmfestivalen i Cannes, enligt Russh. Detta innebär alltså att The Idol utspelar sig i samma universum som Euphoria.

The idol premiär hbo sverige
Bildkälla: HBO

Finns det en trailer?

Ja! Du hittar den här nedan.

Därför har serien fått kritik

Serien har blivit omtalad som väldigt kontroversiell, då det sägs att Sam Levinson ska ha lagt till mer sexuellt innehåll än vad det var tänkt från början. I The Rolling Stones jämförs den nya HBO-serien med ubriken ”vriden tortyrporr”, där flera källor från produktionen berättar om de tvivelaktiga arbetsförhållandena och ändringarna i manuset.

I ett senare uttalande till Variety meddelade HBO att de gjort kreativa ändringar för att säkerställa en hög standard för produktionen och för skådespelarna och teamets skull, och att de har strävat efter en säker och ömsesidigt respektfull arbetsmiljö under hela processen.