in

GVFÖ och 8 andra program som går ut på att hitta kärleken

GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET
Bildkälla: SVT

Väntar du på säsong 2 av Gift vid första ögonkastet? Här är 8 dejtingserier du kan kolla på så länge. Mer

Vissa menar på att meningen med livet är att hitta den stora kärleken. Många försöker genom dejtingappar, några dejtar sina vänners vänner eller vissa går på blinddejt. Sedan har vi kanske de modigaste av dem alla – de som väljer att göra det framför en kamera. Hade du vågat gifta dig på tv eller förlova dig med någon du inte vet hur den ser ut? Här är några realityserier som går ut på att hitta kärleken.

1. Gift vid första ögonkastet

I Gift vid första ögonkastet matchar psykologer ihop framtida par som de tror kommer passa perfekt tillsammans. De gifter sig direkt och efter bröllopet testar paren att leva ihop för att se om det verkligen var en match eller inte. Nästa säsong av Gift vid första ögonkastet kommer i april.

Gift vid första ögonkastet ny säsong
Sexolog Kalle Norwald, psykoterapeut Maria Farm och psykolog Fredric Bohm.
Bildkälla: Janne Danielsson /SVT

2. Love is blind

I Netflix kritikerrosade dejtingprogram Love is blind får 30 kvinnor och män dejta utan att se varandra. I 10 dagar får de prata genom en lyhörd vägg och om de fattar tyckte för varandra får de förlova sig. De har sedan 30 dagar på sig till bröllopet för att komma på om de hittat rätt. Love is Blind finns på Netflix och det finns totalt två säsonger av serien.

3. Vi eller aldrig

Sju kärlekspar ska ta reda på om de har en framtid tillsammans eller inte. Paren lämnar sin vardag och invanda mönster och ska tillsammans med de andra paren i programmet, en parterapeut och en sexterapeut jobba på relationen. När ska man göra slut? Och när ska man satsa? Säsong två av Vi eller aldrig säsong 2 kommer till SVT och SVT Play sensommaren 2022.

4. Älskar älskar inte

I Älskar älskar inte får vi följa personer som har hittat kärleken utanför Sveriges gränser. I serien är det dags för paren att flytta ihop och möta vardagens problem och pappersarbeten. Älskar Älskar inte är svenska versionen av amerikanska 90 days fiance och första och andra säsongen går att se på Discovery+.

5. Love on the spectrum

I Love on the spectrum får vi följa flera personer på autismspektrat som letar efter den stora kärleken. Love on the spectrums två första säsonger finns på Netflix.

Gift vid första ögonkastet love on the spectrum
Bildkälla: Netflix

6. Bachelor

I kanske ett av de kändaste dejtingprogrammen får en eller två killar dejta ett flertal tjejer på ett lyxigt hotell för att till slut hitta kärleken. Går det verkligen att dejta flera tjejer samtidigt och hur ska man veta att man ger den sista rosen till rätt person? Förra årets säsong finns på TV4 Play och snart är det dags för en ny, läs mer om nya säsongen här.

7. Hemliga beundrare

I detta program får vi följa personer runt om i Sverige som äntligen vågar ta steget fullt ut. Hemliga beundrare går ut på att en person avslöjar sina känslor för någon de beundrat i hemlighet. De bjuder in på dejt, och personen som kommer har ingen aning om vem det är som ska avslöja sina känslor. Säsong 4 och 5 av Hemliga beundrare finns på Viaplay.

8. Kärleken flyttar in

Vad händer om man skippar dejtingappar och dejter och istället flyttar ihop direkt? Just det får deltagarna i Kärleken flyttar in testa på. De träffas, ska bo med varandra i minst ett dygn och se om känslor väcks till liv. Kärleken flyttar in finns på C More.

9. True Love

I Sveriges nyaste kärleksexperiment får tjugofyra kärlekstörstande singlar träffas i soliga Toscana med målet att hitta kärleken. De har möjligheten att lämna programmet med en ny kärlek och en miljon kronor men det kommer med en twist. Klarar du och din dejt en lögndetektor och heta frågor? True love finns på Discovery+.