in

Ondskan blir tv-serie

ondskan
Ondskan. Bildkälla: Audrius Solominas /SF Studios

Nu står det klart att Ondskan blir tv-serie – tjugo år efter att filmen haft premiär. Mer

Den senaste tiden har det kryllat av serier som utspelar sig på internatskolor eller exklusiva privatskolor – Young Royals, Zebrarummet och Elitskolan för att nämna några. Men låt oss inte glömma where it all began (typ)! I september 2003 hade Ondskan biopremiär. Filmen, som är baserad på Jan Guillous roman med samma namn, kretsar kring 16-åriga Erik (som spelas av Andreas Wilson). Han skickas till en dyr och exklusiv internatskola eftersom han har ett våldsamt beteende, men på skolan är det kamratuppfostran som gäller och misshandel, våld och trakasserier är en del av elevernas vardag. Nu står det klart att handlingen ska filmatiseras igen – och bli en serie i sex delar på C More.

– Jan Guillous roman Ondskan är ständigt aktuell och relevant, kanske mer nu än på mycket länge. Att bryta våldsamma beteenden kräver stort individuellt mod. Att undersöka och ifrågasätta maskulinitet är vårt ansvar. Serien Ondskan gör just det, men det är också en vacker kärlekshistoria och i slutändan finns det hopp, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

ondskan.1
Marja och Erik, som spelas av Thea Sofie Loch Naess och Isac Calmroth.
Fotograf: Audrius Solominas/SF Studios

Vad kommer tv-serien handla om?

Precis som i filmen kommer handlingen kretsa kring 16-åriga Erik när han förflyttas till internatskolan Stjernsberg. Men redan på tåget dit möter han Marja och det verkar vara kärlek vid första ögonkastet. Det ska senare visa sig att hon arbetar i köket på skolan, och all kontakt mellan personalen och eleverna är strängt förbjuden. Precis som i filmen är det kamratuppfostran som gäller på internatskolan, och serien kommer gissningsvis innehålla en hel del våldsamma scener.

När har Ondskan premiär?

I ett pressmeddelande meddelar C More att inspelningen är i gång, och serien beräknas ha premiär någon gång under 2023. Ondskan kommer bestå av sex avsnitt.

Vilka skådespelare är med i Ondskan?

I den nya versionen av Ondskan ser vi Isac Calmroth i huvudrollen. Thea Sofie Loch Naess spelar Marja och Gustaf Skarsgård (som även var med i filmen Ondskan!) spelar huvudkaraktärens pappa. Förutom dem ser vi bland andra Ruth Vega FernandezJens HulténAlexander GustavssonChristian FandangoSaga Sarkola och Simon Norrthon i rollerna.

När utspelar sig Ondskan?

Filmen utspelar sig år 1958 till 1959, men när serien kommer att utspela sig återstår att se.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.