in

Så bra är den svenska krimserien ”En helt vanlig familj”

En helt vanlig familj på Netflix
Bildkälla: En helt vanlig familj /Netflix

Familjen Sandell är en helt vanlig familj – tills dottern Stella häktas för mord. Här är allt om Netflix nya svenska krimserie. Mer

Ännu en svenskproducerad Netflix-serie har haft premiär. Den nya kriminalserien En helt vanlig familj kretsar kring familjen Sandell som består av advokaten Ulrika, prästen Adam och deras 19-åriga dotter Stella – till synes en helt vanlig familj i en villaförort utanför Lund. Men en dag förändras allt, när Stella häktas och anklagas för mord. En helt vanlig familj är baserad på den bästsäljande boken med samma namn, skriven av Mattias Edvardsson.

Om du redan har sett serien, och inte kan få nog av svenska Netflix-serier, kan vi meddela att det nästa år satsas på ännu fler svenska filmer och serier på streamingtjänsten.

En helt vanlig familj trailer
Bildkälla: En helt vanlig familj /Netflix

Sammanfattning: Så bra är En helt vanlig familj

Vi väntade ivrigt på att serien skulle släppas – och nu är den här! Men hur bra är egentligen serien och är den värd att titta på? Svaret är ja, speciellt om du gillade Netflix första svenskproducerade serie Störst av allt.

Det finns en del liknelser mellan En helt vanlig familj och Störst av allt, då Stella precis som Maja häktas misstänkt för att ha mördat sin pojkvän. Störst av allt utspelar sig bland Stockholms överklass, medan En helt vanlig familj utspelar i Lund och det är även där inspelningen skedde.

Familjens problem grundar sig i att Stellas föräldrar bestämmer sig för att inte anmäla en våldtäkt som Stella blev utsatt för som 15-åring. Händelsen innebär att familjen sakta kommer längre ifrån varandra – men från utsidan ser de fortfarande ut som en vanlig familj.

När Stella träffar 32-åriga Chris har det gått fyra år sedan våldtäkten. Deras relation verkar bra i början, men ju närmare Stella kommer Chris, desto tydligare blir det att hon aldrig bearbetat sin våldtäkt. Det visar sig även att Chris inte berättar sanningen om hans förflutna.

en helt vanlig familj
Bildkälla: Netflix

När har En helt vanlig familj premiär på Netflix?

Serien, som består av sex avsnitt, hade global premiär på Netflix den 24 november.

Finns det en trailer?

Japp, du hittar den här nedan!

Rollista: Vilka skådespelare medverkar i serien?

  • Alexandra Karlsson Tyrefors (som spelar huvudrollen och gör skådespelardebut)
  • Lo Kauppi (som vi känner igen från Modus och Äkta Människor)
  • Björn Bengtsson (som tidigare medverkat i The Last Kingdom och Lust)
  • Christian Fandango Sundgren (från Händelser vid vatten)
  • Melissa Ferhatovic
  • Håkan Bengtsson

Manusförfattare är Anna Platt, som ligger bakom Det som göms i snö och Knutby, och Hans Jörnlind som har skrivit manus till Det göms i snö och Top Dog.

en helt vanlig familj 2
Bildkälla: Netflix

Kommer det en säsong 2?

Netflix har ännu inte avslöjat något om en andra säsong, och det är troligt att det inte kommer fler avsnitt – trots tittarsuccén. Formatet är nämligen en mini-serie, där hela handlingen i Mattias Edvardssons roman har berättats i den första säsongen.

Artikel: Frida Olheden och Sara Åstrand