in

Verktygen som fixar frisyren

bild 3
Verktygen som fixar frisyren

Rakt, lockigt eller uppklippt – oavsett frisyr finns det redskap som har en given plats i badrumsskåpet. Men har du koll på hur de används på rätt sätt? VR ger dig en snabblektion!

Mer

Leona Lewis vackra lockar – visst kan du fixa dem hemma, med rätt verktyg.

Oavsett hur ditt hår ser ut när du vaknar på morgonen – och hur hopplöst det känns ibland, så finns det verktyg som gör susen. Veckorevyn väljer sju favoriter som fixar lockar, volym, plattar och blåser!

1. Investera i en riktigt bra borste

borste

Borste från Mason Pearson.

En bra borste som är skonsam mot håret när du reder ut det – speciellt när det är blött – är viktigt. Investera i en riktigt bra hårborste, lyxvarianten kommer från engelska Mason Pearson, finns att beställa här.

2. Trolla med en suverän hårfön

tg5116uk

En kraftfull hårfön, som Toni & Guy Tourmaline Dryer (595 kr på Eleven.se), ger volymen och form. Se till att hårfönen  har flera värmeinställningar och hastigheter!

Glöm inte att det sliter på håret! Använd gärna en skyddande produkt som Tigis Fashionista Spritz & Shine Heat Safe Styler (95 kr på Strawberrynet).

3. Oslagbara volymtången från Axén

volym

Oslagbart snabba och effektiva volymtången Volumaster från Björn Axén, ger volym utan att du behöver tupera. Fungerar som en ”våffeltång” närmast rötterna. Ofta slut i butikerna… Beställ för 379 kr på Ellos.se.

4. Glestandade kammen

spc86 l

Glestandade kammen är bäst när du ska reda ut trassligt hår efter duschen. Får du mycket tovor? Red ut håret med kammen i duschen när du har balsam i! Kammen Kent Style kostar 35 kr från Eleven.se, liknande glestandade kammar finns i ditt närmsta parfymeri.

5. Blankpolerat med plåttången

platta

Plattångens comeback beror på att vi insett att det finns fler sätt att använda den på än att platta hela håret till ett ösregn! Du kan böcja topparna eller bara platta några slingor för glans. Keramisk plattång med snabb uppvärmning från Remington, 599 kr från Ellos.se.

6. Klassiker som håller – spolarna!

spolarna

Underskatta inte gamla hederliga värmespolar om du vill fixa vackert mjuka lockar!

Remingtons praktiska värmespolset har tjugo rullar i tre olika storlekar, bra om du vill ha slarvigt beachsvall. Perfekt inför sommarens fester och bröllop! Kostar 499 kr på Ellos.se.

7. Locktången, för äkta hollywoolockar

locktang

För härliga hollywoodlockar gäller det att träna med locktången! Björn Axéns locktång för OBH Nordica är en proffsig locktång med digitalt inställbar temperatur och 17 olika inställningar. Dessutom keramisk beläggning – den är skonsam mot håret! Kostar 499 kr på Ellos.se.

Alltid undrat hur man fixar snygga lockar med plattången? Det är inte alls särskilt svårt. Spana in videon och kom ihåg att övning ger färdighet!

Spana in klippet!