in

Steg för steg: så får du din sminkbas att se naturlig ut


En no makeup-makeup kan vara en av de svåraste grejerna att få till i sminkväg. Din hy ska se naturlig ut, men utan allt det naturliga (pigmentfläckar, finnar, fina linjer etc.) och det är sjukt svårt. Som tur är vet vi hur du ska landa dröm-basen! Mer


Att få till en naturlig foundationbas är inte det lättaste, och det är inte riktigt något vi har tid (läs: ork) att öva på varje morgon när klockan inte ens slagit sju än. Vi är nog många som av rutin bara sminkar på alla våra vanliga produkter och sedan möter dagen i det resultatet det blev, vilket kanske inte alltid är det bästa vi skulle kunna åstadkomma. Man vill att ens foundation ska täcka ojämnheter, röda partier, finnar, mörka ringar under ögonen och samtidigt ska den ge den finish vi är ute efter (matt, semi-matt, glowig osv.). Samtidigt vill vi att vår hy ska se så naturlig ut som det bara går. Väldigt mycket begärt av en produkt, måste man ju ändå erkänna. Och så är det ju, att om du är ute efter en hy som ser naturlig ut måste man ta till lite fler produkter och inte bara förlita sig på sin foundation.

Refinery29 tog hjälp av några makeup-proffs för att få reda på hemligheten bakom en naturlig foundationbas.

Tim Quinn är makeup artist och nationell chef för kreativa avdelningen hos Armani Beauty och menar att preppen är ALLT. På visningar kan preppen på hyn ta 20-30 minuter och sedan tar sminket bara två minuter.

Tänk på:

Ögonkräm För det första, om du använder din vanliga ansiktskräm till ögonen är det dags att köpa en ögonkräm BUMS! Huden kring dina ögonen är tunnare och där med känsligare. Köp inte en ögonkräm som är för fet dock, då det kan få huden under ögonen att kännas och se flottig ut.

Återfukta Börja med en lugnande toner eller mask. Massera sedan in olja, serum, ansiktskräm och din ögonkräm i små cirkelrörelser. Vänta ett par minuter mellan varje steg så produkterna hinner sjunka in i hyn. ”Om du inte återfuktar huden tillräckligt utan bara applicerar foundation kommer din hy få spel”, säger Quinn. Makeup artisten Molly Stern förklarar att hy som inte är återfuktad kommer dra åt sig all fukt i foundationen vilket kommer göra att resultatet kommer se kakigt och fejk ut. Oavsett vilken hudtyp du har ska du inte skippa den lilla massagen, då det boostar cirkulationen och ger huden lyster.

[adSpace]Primer Makeup artisten Daniel Chinchilla rekommenderar att man har två olika primers. En primer som mattar ned hyn i t-zonen och en silikonbaserad primer i resten av ansiktet. ”De flesta som har oljig hy har någon form av kombinationshy. Och om man då tar en matt primer över ett torrt område tar den bort fukten och gör att det blir kakigt.”

Concealer Applicera din concealer först på det du vill täcka. På så sätt slipper du använda för mycket foundation, då du ser hur mycket det är du faktiskt behöver när concealern redan är på plats.

Contour Om du använder dig av krämprodukter när du contourar är det dags att köra på dem nu. Både mörka nyanser samt highlighter.

Rouge VI VET! Att ta på rouge innan foundation låter hus sjukt som helst, men om man gör det blir resultatet naturligare då det ser ut som att färgen faktiskt kommer från din hy och inte ligger ovanpå din foundation. Detta gäller dock bara krämrouge, och inte puderrouge.

Foundation – Var noga med att bara ta lite foundation och applicera den sedan med en fuktig beautyblender eller fuktig foundationborste. ”Det hindrar verktyget mot att suga upp någon produkt och gör att det ser mer naturligt ut”, säger Tim Quinn. Börja i mitten av ditt ansikte och arbeta dig utåt. Applicera inte foundation över hela ditt ansikte, utan bara där det faktiskt behövs.

Puder – Applicera lite ljust- eller transparent puder på områden som blir oljiga (läs: t-zonen).

Voilá! Nu ska du ha en perfekt no makeup-makeup!

Läs också Elin Klings guide till hur du fixar no makeup-makeup looken!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tvälingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

Följ oss