in ,

Hur färgar man ombre hemma?

Hur färgar man ombrehår hemma? Läs vår guide och lär dig hur du kan färga håret ombre!


En av de absolut hetaste hårtrenderna just nu måste ju vara ombre/balayage. Klart du också ska ha det! Vår beautybloggare Helen har gjort en superbra video där hon förklarar hur man gör ombre hemma till en bråkdel av priset! Mer

Ombre/balayage-tekniken har funnits ett tag men den har nog ALDRIG varit så poppis som just nu. Kändisarna krigar för att få till trenden och skickliga frisörer runt om i världen blir allt mer personliga i sina arbeten.

Vad är ombre?

Kort sagt menas balayage och ombre att man ska se en tydlig skillnad mellan tre färger som används. Oftast lägger man två nyanser mörkare än vad ens egna hårfärg är som bottenfärg. Man brukar jobba med tre färger som möts och det mörkaste partiet skall gå ner till kindbenen. En stor fördel med denna färgning är att utväxten inte blir så skarp och det ser mer naturligt ut.

Färga ditt hår ombre hemma

Hur färgar man håret ombre eller balayage hemma? Läs vår guide!
Grymma Helen har självklart testat att färga ombre hemma, såhär tyckte hon om resultatet:

”Jag älskar resultatet av den blonda askigare färgen med lite ”utväxt” och toppar som nästan ser lite solblekta ut. Dessutom tar den bruna färgen fram mina ögon mer och framhäver ansiktet.”

Färger Helen har använt till sin ombre: Schwarzkopf ”Natural & easy” 550 och 562 (se mer info i videoklippet).

Olika typer av ombre

Ombretrenden började bli stor här i Sverige 2011, sen dess har intresset ökat för varje år. Nu finns flera varianter på ombre, och egentligen är det bara din fantasi som sätter gränser för hur just du vill färga ditt hår. Här är fem av de vanligaste ombre-varianterna.

Ombre

En klassisk ombre är kontrastrik. Du ser en ganska tydlig skillnad mellan till exempel ljust och mörkt eller koppar och rött.

Soft ombre – Sombre

Precis som det låter är en sombre en mjukare ombre. Skillnaden mellan hårtonerna blir inte så skarp och övergången smälter ihop.

Brun ombre – Bronde

En brun ombre passar brunhåriga och mörkblonda där håret närmast hårbotten är mörkbrunt som sen övergår till ljusare brunt eller mörkblont i topparna. Det går att göra en brun ombre både med en soft övergång eller tydligare övergång.

Paint ombre – Balayage

I en balayage behålls den naturliga hårfärgen och så målas eller bleks ljusare slingor eller partier på håret för hand. Ger en solkysst look och passar alla hårfärger.

Mörkbrun ombre – Brombre

Den här färgningen passar mörka hår. I Hollywood kallas brombre för ”Hair-Contouring”. Ofta görs en brombre med tydliga övergånger från mörk bottenfärg till något ljusare mellanparti och ännu ljusare i topparna.

Det här inlägget innehåller köplänkar.