in

Så här slingar jag håret hemma.


Helen Torsgården ger sina bästa knep för att slinga håret hemma. Mer

Nu ska ni äntligen få veta hur jag färgar mitt hår! Har fått frågor om det i flera månader nu, men tänkte vänta med att svara på det tills jag faktist skulle färga, så att jag kunde visa. Problemet är att jag haft mycket att göra.. och inte änns hunnit färga håret (Ni ser ju min uväxt på vänstra bilden nedanför)

Min naturliga håfärg är typskt nordisk råttfärgad. Det jag är ute efter är en blond hårfärg som inte är helt blond från topp till tå, jag gillar när det är lite mörkare i botten av håret och underhåret ( jag tycker det ser mer naturligt ut så). Därför slingar jag mitt hår istället för att lägga blekning i hela utväxten. Detta gör jag ca var 6e vecka.

Jag använder mig oftast av schwarskopf blekning L1, tycker att dessa fungerar bäst på mitt hår. (Har testat många)

Så här gör jag: Ja struntar oftast i underhåret, tycker det är fint med lite mörka skifningar som syns om man sätter upp håret tex. Det jag gör är att jag delar upp håret i bena, som jag alltid har det. Och sedan trycker jag ut sligor, direkt från flaskan på håret. Jag börjar längst fram och jobbar mig bakåt. Detta fungerar på mig för att mitt hår är så pass uppklippt att jag kan dra i slingor uppifrån och ner med blekningen. Rekomenderar inte detta om ditt hår är långt, du kan ju tänka dig hur svårt det blir att dra en slinga från topp till slut då! (Nu tänker ni, ”men vadå? du har ju också långt hår?” Det är extensions på trens med clips, så dessa tar jag ut när jag färgar/bleker håret)


Sedan låte jag det sitta i ca 35 minuter, igår råkade det bli 45 eftersom jag fastnade vid datorn. Men det blev bra!
Innan jag ska skölja ur de så blandar jag i färg i hela hårbotten och låter verka någon minut meddans jag startar duschen osv.

Då och då händer det att jag gör slingor med brun färg, även då använder jag en färg från schwartzkop (som jag inte minns vad den heter) en ljusbrn färg är det iaf och den lägger jag in emellan de ljusa slingorna för att framhäva dem mera.

Detta är en metod sm passar mig, jag säger inte att den kommer fungera för dig. Våra hår är olika, våra färger och kvalite.
Men nu fick ni iaf veta hur jag gör det. Hoppas ingen frisör ser detta 😉 haha