in

Så får du ögonbrynen att växa snabbare

hur får man ögonbryn att växa snabbare
Bildkälla: Soroush Karimi / Unsplash

Har du noppat sönder dina ögonbryn? Skulle du vilja att de växte snabbare, och blev lite fylligare på köpet? Hur snabbt växer ögonbryn, egentligen? Vi har svaren! Mer

Ögonbryn, ögonbryn, ögonbryn. Ibland känns det verkligen som att de lever sina egna liv, och ibland känns det som att de knappt lever alls. Hur får man egentligen brynen att växa snabbare, när det känns som att de slutat växa helt och hållet? Fungerar husmorsknep som löksaft (ja, du läste rätt), ricinolja och kokosolja verkligen? Och vilket är det bästa tricket för oss som vill fejka fylliga ögonbryn? Vi guidar dig!

Hur lång tid tar det innan ögonbryn växer ut igen?

Tillhör du en av dem som noppat ögonbrynen LITE för mycket och vill ha fylligare bryn (helst igår)? I så fall, sluta noppa dem på en gång! Och vi menar helt och hållet, inte ens några små ynka hårstrån här och där. Hur lång tid det tar innan du ser resultat varierar så klart från person till person, men efter två månader bör du märka skillnad.

Hur får man ögonbrynen att växa snabbare?

Om du vill skynda på processen kan det vara en bra idé att prova ett ögonbrynsserum. En del serum ska få ögonbrynen att växa snabbare, medan andra bidrar till fylligare bryn. Här är några av våra favoriter som finns i butik just nu.

Serum för att få ögonbrynen att växa och bli fylligare

ögonbryn

Applicera det här serumet från Maria Åkerberg på kvällen och låt verka över natten. Serumet sägs göra ögonbrynen starkare och fylligare, och innehåller även rosmarin och cederträ för extra god doft på köpet. Läs mer och köp här.

Serum från âme pure

bryn

Det här serumet från âme pure sägs ge resultat redan efter ett par veckor. Det ska göra brynen fylligare samtidigt som de växer snabbare, ett plus för att produkten är helt vegansk. Läs mer och köp här.

Ögonbrynsserum från Swiss Clinic

växer ögonbryn ut igen

Ögonbrynsserum från Swiss Clinic som ger fylligare och starkare bryn. Läs mer och köp här.

Få tjockare ögonbryn naturligt – vilka husmorsknep fungerar?

Det finns också en hel del husmorsknep att ta till för att få brynen att växa snabbare. Vad sägs om lite kokosolja, ricinolja eller vitlök? Vad fungerar egentligen? Här är våra dos and don’ts när det kommer till husmorsknep som ska få ögonbrynen att växa snabbare.

Kokosolja

Det ryktas om att kokosolja stimulerar hårsäckarna och därmed kan få brynen att växa snabbare. Genom att smälta kokosolja och applicera på brynen innan läggdags varje dag (i ungefär två månader) ska brynen alltså bli fylligare. Kokosolja luktar ju ganska gott så kanske är det värt ett försök? Men här får vi nog ändå säga att vi föredrar ögonbrynsserum, då kokosolja i ansiktet täpper till porerna.

Ricinolja

Ricinolja utvinns ur ricinfrön och sägs vara bra för hårväxten. Oljan boomade för några år sedan då den användes flitigt i hår, fransar och bryn. Den är fet och lär ta evigheter att skölja ur håret, men hur fungerar den på brynen? Även här finns det en risk att oljan täpper till porerna i ansiktet, och om oljan faktiskt kan göra ögonbrynen fylligare är oklart. Däremot kan ricinolja fungera bra som hårolja efter tvätt för att få håret på huvudet att se mer glansigt ut, men se upp för att använda för mycket (då finns det en risk att håret ser fett ut istället).

Vitlök och löksaft

Har du hört talas om att pressad vitlök kan få ögonbrynen att växa snabbare? Vi hoppar nog den här huskuren, då vi inte vill att våra ögonbryn ska lukta… vitlök. Även saften man får ut av mixad lök sägs få ögonbrynen att växa snabbare. Men vi hoppar nog den också. Av samma anledning.

Glesa ögonbryn? Fejka – och få brynen att se fylligare ut

Om du testat allt och ingenting funkar så finns en sista utväg – att fejka. När det kommer till att välja rätt färg på ögonbrynssminket gäller det att gå efter din hårfärg om du vill få ett naturligt resultat. Det funkar även att använda max en nyans mörkare än din egna hårfärg. Har du en mörkare utväxt och ljusare toppar? Välj då en ögonbrynsfärg som matchar hårfärgen närmast hårbotten.

Dipbrow från Anastasia Beverly Hills

glesa ögonbryn växa snabbt

Dipbrow pomade från Anastasia Beverly Hills är en riktig favorit hos oss! Den är krämig, vattenfast och enkel att måla på. Den finns dessutom i många olika färger. Läs mer och köp här.

Borste från Anastasia Beverly Hills

hur snabbt växer ögonbryn 1

Allt du behöver för att måla på din Dipbrow pomade är en ögonbrynspensel. Den här från Anastasia Beverly Hills ger fina, definierade ögonbryn. Läs mer och köp här.

Ögonbrynsvax från Lumene

odla ögonbryn

Ögonbrynsvax med färg från Lumene. Ett måste för dig som vill forma ögonbrynen snabbt och enkelt, och få dem att stanna på plats. Läs mer och köp här.

Ögonbrynspenna från NYX

ögon

En tunn ögonbrynspenna från NYX som är lätt att använda och finns i många olika färger. Läs mer och köp här.

Tips! Så fyller du i ögonbrynen

Känner du dig som en riktig rookie på det där med ögonbrynssmink? Här är en video som kan hjälpa dig på vägen!