in

6 beautyhacks du borde sluta med direkt

beauty hacks daliga


Vissa beautyhacks lever kvar mycket längre än vad de borde göra. Vi listar sex beautyhacks du borde sluta med genast. Mer

1. Använda kokosolja för att återfukta ansiktet

Kokosolja är megapoppis att använda ungefär överallt. Och du kan fortsätta använda det i ditt hår och på torra partier på din kropp, men som ansiktskräm? Såvida inte du aldrig, aldrig får finnar och din hy är supertorr, så ber du i princip om igentäppta porer.

2. Ta bort döda hudceller med citron- eller limejuice

Du får in en droppe citron- eller limejuice i munnen. Visst kan du känna hur det känns även nu? Hela munnen drar liksom ihop sig. Och det är ungefär så ditt ansikte också kommer kännas med dessa supersura juicerna på det: det är alldeles för hårt mot huden. Och, för att göra det ännu värre – om du sedan går ut i solen kan en kemisk reaktion triggas igång som kan orsaka utslag, blåsor och (i värsta fall) brännskador.

3. Exfoliera med socker, salt eller bakpulver

Tre saker till att lägga i kategorin ”funkar för kroppen men inte ansiktet”. Att använda dessa sakerna i en DIY ansiktsskrubb är för hårt mot huden, och kan göra att man får en röd och irriterad hud. Om du vill göra en DIY-exfoliering kan du istället ta en mjuk handduk och röra den i små cirkulära rörelser medan du tvättar av sminket. Kom bara ihåg att vara väldigt lätt på handen.

4. Applicera tandkräm på finnar

Att använda tandkräm för att få bukt på finnar är ett hack som använts i evigheter. Och visst kan det vara så att tandkrämen får finnen att torka ut, men tandkrämen kan i sin tur kan göra att huden blir rödare och mer irriterad än den var från början. Tandkräm och hud är ingen bra kombo, helt enkelt.

5. Matta ner med deodorant

Om du verkligen känner att du vill göra ditt ansikte mattare och inte kan springa till en butik för att köpa puder är det ändå inte en ursäkt för att använda deo i ansiktet. Antiperspirant hjälper mot svett, det håller inte koll på oljeproduktionen i huden. Ett enkelt knep för att få bort glans i ansiktet fort är att ta en bit bakplåtspapper och trycka det mot huden. Det suger upp den överflödiga oljan med tar inte bort någon makeup, med andra ord fungerar det precis som ett blotting paper.

6. Använda hårspray som setting spray

Visst, eftersom hårspray håller håret på plats kan man ju tänka sig att det funkar lika bra på smink, eller? Fel! Irritation, torrhet och en flagig hud är vad du kan få om du använder hårspray som setting spray. Gör dig själv och din hud en tjänst, gå och köp ett riktigt setting spray som faktiskt är gjort för att vara i ansiktet.

Prenumerera på VeckoRevyn och få 5 nummer + ett lyxig kit från Pure Mineral för bara 199 kr. 

Nytt nummer VeckoRevyn