in

6 beauty hacks du borde sluta med direkt

beauty hacks daliga

Vissa beauty hacks lever kvar mycket längre än vad de borde göra. Vi listar sex stycken du borde sluta med genast, och vilka produkter du kan använda istället! Mer

koplankar 1024x37 1

Att använda kokosolja för att återfukta ansiktet, att använda citron för att ta bort döda hudceller och att använda tandkräm på finnar är beauty hacks som levt kvar alldeles för länge. Här listar vi några hacks du borde skippa (och vilka produkter du borde prova istället!).

1. Använda kokosolja för att återfukta ansiktet

Kokosolja är megapoppis att använda ungefär överallt. Och du kan fortsätta använda det i ditt hår och på torra partier på din kropp, men som ansiktskräm? Såvida inte du aldrig, aldrig får finnar och din hy är supertorr, så ber du i princip om igentäppta porer. Prova istället en återfuktande ansiktskräm.

Återfuktande ansiktskräm från Weleda

En återfuktande dagkräm som piggar upp trött hy och bevarar hudens fuktbalans samtidigt som produkten ger huden massor av glow.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Nordic Feel).

beauty hacks tiktok

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Nordic Feel).

2. Ta bort döda hudceller med citron- eller limejuice

Du får in en droppe citron- eller limejuice i munnen. Visst kan du känna hur det känns? Hela munnen drar liksom ihop sig. Och det är ungefär så ditt ansikte också kommer kännas med dessa supersura juicerna. Och, för att göra det ännu värre – om du sedan går ut i solen kan en kemisk reaktion triggas igång som kan orsaka utslag, blåsor och (i värsta fall) brännskador. Bli istället kvitt döda hudceller med en peeling.

Papayapeeling från Maria Åkerberg

En lyxig enzympeeling från Maria Åkerberg, som löser upp döda hudceller och motverkar pormasker.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

beauty hacks hudvård

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

3. Exfoliera med socker, salt eller bakpulver

Tre saker till att lägga i kategorin ”funkar för kroppen men inte ansiktet”. Att använda dessa sakerna i en DIY ansiktsskrubb är för hårt mot huden, och kan göra att man får en röd och irriterad hud. Om du vill göra en DIY-exfoliering kan du istället ta en mjuk handduk och röra den i små cirkulära rörelser medan du tvättar av sminket. Kom bara ihåg att vara väldigt lätt på handen. Om du är på jakt efter en produkt som gör jobbet, ska du investera i en exfolierande skrubb.

Citronskrubb från Ole Henriksen

En mjuk exfolierande skrubb med AHA-syra, citronskal och socker som gör huden mjuk (dessutom luktar skrubben väldigt gott!).

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

beauty hacks hudvård

Klicka på bilden för att komma direkt till skrubben (länk till Lyko).

4. Applicera tandkräm på finnar

Att använda tandkräm för att få bukt på finnar är ett hack som använts i evigheter. Och visst kan det vara så att tandkrämen får finnen att torka ut, men tandkrämen kan i sin tur göra att huden blir rödare och mer irriterad än den var från början. Tandkräm och hud är ingen bra kombo, helt enkelt.

Akneplåster från Common Clouds

Ett smart och ultratunt (nästan osynligt!) plåster, som skyddar huden samtidigt som det snabbt hjälper till att minska synligheten.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Common Clouds).

beauty hacks akne

Klicka på bilden för att komma direkt till plåstret (länk till Common Cloud).

5. Matta ner med deodorant

Om du verkligen känner att du vill göra ditt ansikte mattare och inte kan springa till en butik för att köpa puder är det ändå inte en ursäkt för att använda deo i ansiktet. Antiperspirant hjälper mot svett, det håller inte koll på oljeproduktionen i huden. Ett enkelt knep för att få bort glans i ansiktet fort är att ta en bit bakplåtspapper och trycka det mot huden. Det suger upp den överflödiga oljan men tar inte bort någon makeup, med andra ord fungerar det precis som ett blotting paper.

Primer från The Ordinary

En prisvärd primer som rent visuellt minskar porernas synlighet och mattar ner huden. Du kan antingen använda produkten som ett sista steg i din hudvårdsrutin, eller som en bra makeup-grund.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

beauty hacks smink

Klicka på bilden för att komma direkt till primern (länk till Lyko).

6. Använda hårspray som setting spray

Visst, eftersom hårspray håller håret på plats kan man ju tänka sig att det funkar lika bra på smink, eller? Fel! Irritation, torrhet och en flagig hud är vad du kan få om du använder hårspray som setting spray. Gör dig själv och din hud en tjänst, gå och köp ett riktigt settingspray som faktiskt är gjort för att vara i ansiktet.

Settingspray från Urban Decay

En lyxig settingspray från Urban Decay, som håller sminket på plats i upp till 16 timmar – utan att spricka, smälta eller avdunsta.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

beauty hacks tiktok

Klicka på bilden för att komma direkt till sprayet (länk till Lyko).

Av: Fridah Johansson och Beatrice Lindfors