in

GUIDE: Lyxmanikyr i 6 enkla steg!

manikyrnaglar

VeckoRevyn visar dig, steg för steg, hur du gör en lyxig manikyr helt själv!

Mer

Steg ett: Massera naglarna
Visste du att naglarna mår bra av att masseras? Det stimulerar blodfödet i nagelbädden och gör att naglarna växer lite snabbare. Gör detta innan du påbörjar din manikyr.

Steg två: Återfukta
Naglar blir lätt uttorkade av nagellack och diverse removers. Återfukta naglarna och nagelbanden med nagelolja mellan varje målning. Har du ingen nagelolja funkar uppvärmd olivolja lika bra!

Steg tre: Välj lack
Är du en manikyrnybörjare? Vill du börja lugnt och försiktigt rekommenderas ett ljust lack. Med ljust färgat lack syns misstag mindre, och är dessutom diskret och lättmatchat. Vill du ha färgglada naglar? Rött, i alla nyanser, är ett säkert kort i nagelväg. Till våren kommer vi även få se många pastellmålade naglar!

Steg fyra: Lägg en bas
Gör till vana att alltid måla ett lager baslack under ditt vanliga nackellack. Det skyddar färgen från att komma åt dina naglar, och lägger du dessutom ett lager ovanpå det färgade lacket håller manikyren längre!

Steg fem: Måla!
Måla i långa drag och börja på mitten av nageln för att sedan arbeta utåt sidorna.
För att lacket ska hålla länge och inte bli förstört redan under målningen är det viktigt att varje nagellackslager får torka ordentligt. Ge målningen tid och måla två lager för att färgen ska komma till sin rätt.

Steg sex: Tänk förebyggande
Dina naglar påverkas otroligt mycket av ditt vitaminintag. För starka, vackra och friska naglar måste du vara noggrann med ditt a-, b-, c-vitaminintag samt öljäst och kalcium.