in

Vill du göra Aura nails? Så lyckas du med manikyren

naglar
Bildkälla: Maria Lupan / Unsplash

Den nya stora nageltrenden heter Aura nails! Här är allt du behöver veta för att enkelt göra manikyren hemma – steg för steg. Mer

koplankar

En av vinterns stora nageltrender stavas Aura nails, och precis som namnet avslöjar handlar det om att måla naglarna med olika färger för få till en aura-effekt. Om den förra stora nageltrenden på Tiktok, Hailey Biebers glazed donut nails, gick i minimalismens tecken, är det nu dags att introducera lite färger och flera olika nyanser igen. Vi har samlat alla tips du behöver för att lyckas med manikyren hemma!

Innan vi sätter igång rekommenderar vi att bygga ett snabbt litet verktyg av sminksvampar, en tofs och en pincett (eller klämma!). Du behöver inte investera i en dyr beautyblender, utan satsa istället på små sminksvampar som du kan dela på och göra tunnare så att de blir mer flexibla och lätta att använda (vi har samlat några bra köp längre ner i den här artikeln!). Verktyget ska sedan användas för att dutta på nagellack för att skapa själva aura-effekten.

I videon hittar du instruktioner som kanske gör saker och ting lite tydligare.

Följ sedan dessa steg för att måla dina Aura nails:

  1. Grunda med ett underlack.
  2. Måla ett tunt lager av din första nagellacksfärg.
  3. Använd svampverktyget för att dutta en cirkel med ett annat nagellack i mitten av nageln.
  4. Använd en ännu ljusare färg i mitten av cirkeln.
  5. Avsluta med ett glansigt topplack.

Nedan hittar du mer detaljerade beskrivningar av de olika stegen.

1. Grunda med ett baslack

Precis som med alla lyckade manikyrer är det första steget att lägga ett baslack. Detta för att ditt lack ska hålla längre, få ett jämna resultat och för att skydda dina egna naglarna. Se till att låta underlacket torka ordentligt innan du går vidare till nästa steg.

Underlack från Seche

Ett baslack från Seche som torkar snabbt och som jämnar ut nageln och minimerar risken för att slutresultatet ska bli ojämnt.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

aura nails

Klicka på bilden för att komma direkt till baslacket (länk till Lyko).

2. Måla ett tunt lager nagellack

Det bästa med den här nageltrenden är att den funkar med nästan alla färger! Börja med att välja ett grundlack som du vill ha över hela nageln, och som är den färgen som kommer synas i nagelns kanter. Måla ett tunt laget över hela nageln och låt torka ordentligt.

Ljusblått nagellack från Inglot

Ett nagellack från Inglot i en fin ljusblå färg som passar lika bra på vintern som på våren. För den här nageltrenden är det bra att använda nagellack som är så täckande som möjligt.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

aura nails manikyr

Klicka här för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

3. Använd en sminksvamp

Nästa steg är att dutta på nagellack med hjälp av sminkverktyget i videon ovan. Det går såklart bra att använda händerna och dutta med en vanlig sminksvamp, men för extra jämt resultat rekommenderar vi verktyget. Det lättaste är sedan att hälla över lite nagellack på ett papper, doppa svampen försiktigt och sedan dutta en cirkel i mitten av nageln med ett nagellack i en ny färg.

Sminkvampar från Make Up Store

Små triangelformade sminksvampar i budgetklassen, som lätt kan tas isär för att bygga ditt nagelverktyg. Men de är också tillräckligt små och flexibla för att använda som de är.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

nageltrend

Klicka här för att komma direkt till sminksvamparna (länk till Lyko).

Lila nagellack från OPI

Ett nagellack i en bärlila nyans från OPI, med en mjuk och glänsande finish. Använd svampen för att dutta en cirkel med lacket i mitten av nageln.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

nagellack

Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket (länk till Lyko).

Ljust nagellack från OPI

Ett nagellack i en ljus lavendelfärg att dutta på i cirkelns innersta mitt. Se bara till att det förra lagret har torkat innan du börjar måla på lacket.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

aura nails manikyr

Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket (länk till Lyko).

4. Avsluta med topplack

Oavsett vilken manikyr du gör är det viktigt att avsluta med topplack, just för att lacket ska hålla längre. Men det är extra viktigt att använda när du gör manikyrer med flera olika lager, som till exempel Aura nails. Det finns både matta och blanka varianter i nagellackshyllorna, och till den här manikyren ska du välja ett blankt som ger en glansig yta.

Överlack från Seche

Seche Vite är ett överlack som ska appliceras rikligt på vått nagellack. Det flyter då ut över naglarna och bildar en högglansig yta, samtidigt som det gör så att övergångarna mellan dina olika nagellack blir suddas ut. Det ger nämligen en extra aura-effekt! Ett extra plus för att det här överlacket torkar snabbt.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

aura nails instruktioner

Klicka på bilden för att komma direkt till överlacket (länk till Lyko).