in

Concealer före eller efter foundation? Det här gäller!

Alla säger olika – för att alla gillar olika. Det finns för- och nackdelar med båda sätten! Se vad som passar dina krav på concealer och behov bäst. Mer

Det finns egentligen inget ”rätt och fel” när det kommer till att applicera concealer under eller ovanpå din foundation. Båda är rätt beroende på vad du använder för produkter och vad du vill att din concealer ska göra. Att applicera concealern först kan göra att den blandas in fint i din foundation, men den kan även smetas ut och försvinna, så det gäller att du duttar på din foundation försiktigt. Ett minus med att applicera concealer innan foundation är också att man har en tendens att använda mer produkt än vad man behöver, kanske täcker din foundation ändå? Om din foundation täcker, så är det onödigt att använda concealer. Man ska alltid sträva efter att undvika tjocka lager och för mycket produkter.

Att applicera concealer efter foundation är bra då man ser vad som fortfarande syns igenom efter att man applicerat sin foundation, vilket leder till att man inte använder för mycket.

LÄS OCKSÅ: Bästa concealern – här är bäst i test (och tipsen för att lyckas med sminket)

Före och efter foundation då? Jo, det går också! Vår beautybloggare Helen berättar att hon brukar använda concealer runt ögonen först, därefter applicerar hon foundation och ser sedan se var det behövs ytterligare concealer.

”Använder man puderfoundation eller mineralpuder som är torra produkter så ska man alltid applicera sin concealer först (om det inte är en puderconcealer). Applicerar man den innan man applicerar sin foundation blandas den in fint i dagkrämen och pudret fäster sig i concealern och fixerar den. Men försöker man applicera en krämig produkt ovanpå en torr blir det lätt fläckigt och kakigt.”.

[adSpace]Använder man en neutraliserande concealer som döljer genom att neutralisera med färger så är det också bäst att applicera denna innan foundation. Applicerar du till exempel en grön concealer för att dämpa rött så kan det gröna synas om du applicerar den ovanpå din foundation. Applicera då under så att du först dämpar det röda (som röda kinder, röd näsa eller röda finnar). Därefter hjälper din foundation till att dämpa de gröna som kan synas. När du applicerar din foundation ovanpå bör du ändå alltid applicera försiktigt så att du inte ”drar bort” din concealer under. Dutta försiktigt på med svamp eller borste på dessa partier.

Kolla in Helens concealerguide för att veta vilken concealer som är bra till vad. Eller concealerguiden för att bäst täcka blåhet under ögonen. Vi vill också passa på att tipsa om Helens test av concealers!