in

Ät dig till bättre hy

sjpvatten
Ät dig till bättre hy

Visste du att du kan äta dig till bättre hy? Vi vet hur! Mer

dragarehy

 

Amy, Cameron och Britney. Världskändisar med hudproblem.

Amy Winehouse, Cameron Diaz och Britney Spears. Tre kändisar med en sak gemensamt: De har sämst hy, åtminstone om man får tro vad britterna tycker. Stressigt schema, rökning och fel mat kan få vilken persikohy som helst att brejka. Men, det går att äta sig till vackrare hy. Vi vet hur!

Slösa med antioxidanter

Byt caffé latten mot en kopp grönt te. Tet är rikt på antioxidanter som är som godis för hyn och skyddar den mot för tidigt åldrande.

Ät fett

kim

 

Lite smink och massor av lax har gett Kim sin vackra guldlyster.

Sushi är utmärkt lunchmat. Fisk, i synnerhet lax, innehåller höga halter av nyttiga omega 3 och omega 6-fettsyror. Skådespelerskan Kim Catrall sägs äta kilovis med lax eftersom det ger hennes hy extra lyster.

Stek i olivolja

Var inte rädd för fett. Om ditt intag är för lågt kan inte kroppen ta upp de fettlösliga vitaminerna som är nödvändiga för att kroppen ska fungera som den ska. Unga kvinnor i synnerhet har torr hud, just på grund av att de undviker att äta fett.

Gör som SjP – välj vatten!

sjpvatten

Känns ”vanligt” vatten trist? Testa att fylla en karaff med frysta hallon, mynta, några skivor lime eller citron. Nästan lika gott som saft. 8-10 glas om dagen (om du inte tränar) är lagom.

Tips från Vichy:

normaderm

Testa Normaderm, en hudvårdsserie speciellt framtagen för oren eller fet hy.

Ha fruktstund

Inför fruktstund på jobbet eller fyll tallriken med frukt och grönt i lunchrummet. Kalorisnålt, vitamin- och mineralfyllt och fyllda med fibrer. Testa att liva upp salladen med äpple eller apelsin – supergott!

Skippa sockret

marie

 

På Maries Antionettes tid åt man bakelser i massor!

Snabba kolhydrater som vitt ris, pasta och godis kan stressa kroppen, vilket kan ge utslag på hyn. Välj, i den mån du kan, produkter med fullkorn i så blir både huden och magen gladare.

Fimpa för gott

Förutom cancer ger dödspinnen dig gula tänder, grådaskig hy och en illaluktande doft. Inte vidare fräscht.

vichy

Denna artikel är ett samarbete mellan Veckorevyn och Vichy