in

Nu kommer spelfilmen om Amy Winehouse

Amy Winehouse spelfilm
Amy Winehouse i musikvideon till "You Know That I'm No Good"

Back To Black – namnet på Amy Winehouses ikoniska album från 2006, men även titeln på en ny spelfilm om artistens liv i rampljuset. Mer

Nu kommer den första spelfilmen om Amy Winehouse! Enligt Deadline kommer artisten spelas av Industry-skådespelaren Marisa Abela och filmen, som fått namnet Back To Black, kommer gestalta Amy Winehouses liv och karriär istället för att fokusera på hennes tragiska död. Det har länge talats om att göra en spelfilm efter sångerskans bortgång. Redan 2018 gick Amy Winehouses familj med på att skriva avtal med Monumental pictures, men projektet blev aldrig av. Först nu rapporterar Variety att en dramadokumentär på gång – och regissör är Sam Taylor-Johnson som regisserade succéfilmen Nowhere Boy om John Lennons barndom.

Vad handlar dramadokumentären om?

I ett pressmeddelande beskrivs filmen som ”en resa som tog henne från galenskapen och färgen på 90-talets Camden High Street till hennes globala framgång – och tillbaka igen.” Dramadokumentären kommer innehålla många av Winehouses hitlåtar och Back To Black.

Amy Winehouse spelfilm
Amy Winehouse i musikvideon till Back To Black. Bildkälla: Youtube

När har Back To Black premiär?

Något premiärdatum har inte meddelats ännu, men förmodligen får vi vänta ett tag med tanke på att inspelningen påbörjades den 16 januari. Filmen spelas in i London.

Vilka skådespelare är med i Back To Black?

Amy Winehouse kommer porträtteras av skådespelerskan Marisa Abela som tidigare spelat Yasmin Kara i serien Industry från 2020. Amy Winehouses pappa Mitch Winehouse säger till The Sun att han vill att ”en okänd, ung, engelsk skådespelerska som ser ut lite som Amy” ska spela hans dotter. Ytterligare skådespelare i dramadokumentären har ännu inte meddelats, men vi lovar att hålla er uppdaterade så snart vi vet mer.

Amy whinehouse spelfilm trailer
Marisa Abela som Yasmin i serien Industry. Bildkälla: HBO

Finns det en trailer?

Trailern för Back To Black har ännu inte kommit, men här är musikvideon till den ikoniska låten med samma namn så länge!