in

Bäst i test: punktbehandling mot finnar och akne

bast i test akne produkter
Bild: Peinge Nakale / Unsplash

Att punktbehandla finnar och akne är ett effektivt sätt att mota de röda, onda prickarna i grind. Men vilka är egentligen de bästa akne-produkterna? Vi har testat! Mer

koplankar 1024x37 1

Basiron mot akne – bevisad effektiv

Basiron AC gel, 119,50 kr.
Om produkten: Cremebehandling för akne.
Så tyckte vi: Vi kände direkt att det här är näst intill frätande. Cremens aktiva ämne är benzoylperoxid som bevisat är en av de absolut bästa ingredienserna mot akne. Akta hår och kläder eftersom benzoylperoxid bleker. För en person med någon finne här och där kan den vara för stark. Gelen är dryg, prisvärd och kommer i en stor praktisk tub.
Betyg: 4 av 5

Läs mer och köp här

bäst i test akne produkt - basiron

Praktisk tub och snabb verkan på finnar 

Blemish Rapid Relief Acne Spot Treatment från Murad, 260 kr.
Om produkten: Punktbehandling för akne, som ska verka inom fyra timmar. 
Så tyckte vi: En praktisk liten tub  som gör att det kommer ut en precis lagom mängd creme. Doftar svagt och är fullpackad med salicylsyra, vilket är väldigt effektivt. Det går inte riktigt att se effekt efter fyra timmar, men dagen efter är finnen mindre röd och har minskat i storlek. 
Betyg: 3,5 av 5

Läs mer och köp här

bast i test acne punktbehandling

Kladdigt och stramt men ger resultat

Phytomer oligopur Blemish target gel, 255 kr.
Om produkten: Punktbehandling för akne med panthenol.
Så tyckte vi: Gelén har en svag parfymdoft, som tyvärr kan vara irriterande, och det känns som att den aldrig riktigt torkar in i huden. Området som har behandlas blir lite klibbigt och stramt. Efter bara några få användningar gav den resultat och finnarna kändes mindre framträdande. Den innehåller salicylsyra och panthenol som är läkande och bakteriehämmande. 
Betyg: 3 av 5

bast i test acne spot treatment

Svårt att få ut rätt mängd produkt – men dödar akne och finnar

Glossier zit stick, 150 kr.
Om produkten: Punktbehandling för akne som kan appliceras flera gånger dagligen.
Så tyckte vi: En snygg produkt i pennform med metallkula som applikator. För att få ut produkten behöver du skruva på pennan, vilket gör att det ofta kommer ut en alldeles för stor mängd produkt. Det vägs dock upp av att cremen, som består av salicylsyra och tea tree oil, verkar snabbt och kan appliceras tre gånger om dagen – vilket får finnen att försvinna ännu snabbare. 
Betyg: 3 av 5

Läs mer och köp här

akne behandling produkt fran glossier

Skonsam aknebehandling från Indy Beauty

Indy beauty SOS spot treatment, 159 kr.
Om produkten: Cremebehandling för akne med AHA.
Så tyckte vi: Indy beautys spotbehandling för finnar funkar bäst innan finnen blommat ut helt. För att krossa en riktigt stor än krävs mer och fler aktiva ingredienser. I SOS spot treatment hittar vi AHA-syra (som exfolierar döda hudceller) och niacinamide (som verkar porsammandragande. En fördel är att den är enkel att applicera och kan baddas på på ett större område om du har flera finnar, utan att irritera huden för mycket. Stort plus för att produkten är helt vegansk!
Betyg: 3 av 5

Läs mer och köp här

indy beatuy akne bast i test