in

10 snabba skönhetstips för strålande hud i sommar

sommarhy

Lär dig skönhetsknepen som får din hy att stråla av välmående i sommar!

Mer

För ansiktet:


Ge sminket sommarlov

Låt huden andas genom att spara in på sminket i sommar. Med lite sol på näsan kommer du se dunderfräsch och snyggt avslappnad ut utan make up – vi lovar.

Rengör
När du väl sminkar dig är det en regel att allt smink ska bort från ansiktet innan läggdags. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och ta hjälp av sminkremover.

Skydda dig
Var noga med solskyddsfaktorn under när solen tittar fram så minimerar du risken för torr och rynkig hy framöver. (Smörj in dekolletaget också när du ändå är igång!)

Återfukta regelbundet
Du känner säkert till att huden mår bra av fuktkräm efter ansiktstvätten – men glöm inte bort att återfukta huden under dagen också. Ha en liten tub ansiktskräm i handväskan och smörj in torra/utsatta partier under dagen. En ansiktsspray funkar bra för dig med fet hud!

Skrubba
Ta bort döda hudceller, talg och smuts som fastnat med en mjuk ansiktsscrubb en gång i veckan.

Ta dig i kragen
Sommaren är till för ledighet och njutning, men är du ute efter en hälsosam livsstil och stålande hud bör du ta det lugnt med cigaretter och alkohol på sommarfesterna. Se också till att vila ordentligt på semestern och sätt värde i 8 timmars nattsömn under sommarvardagen.

För kroppen:


Solskydd

Nej, du kommer inte undan solskyddsfaktorn. Det finns inget alternativ!

Återfukta
Sol och salta bad har en uttorkande effekt på huden, så var nog med att skämma bort kroppen med härliga body lotions efter en dag på stranden.

Skrubba kroppen
Få igång blodcirkulationen under huden med en uppfriskande kroppscrubb. Receptet längst ner i den här artikeln visar hur du blandar en egen kroppscrubb hemma!

(Extratips) Fuska
Solbrännan behöver ju faktiskt inte komma efter en hel dags press på stranden. Fuska med brun utan sol så sparar du tid samtidigt som du gör din hud en stor tjänst!)