in

Så får du bort de gula tonerna från ditt blonda hår

silverschampo bäst anvädning

Nu är vintern här och då gäller det att boosta ditt hår lite extra. Vi har samlat all info du behöver för att lyckas med ditt blonda svall. Mer

koplankar

Gult hår behöver inte vara lika med fult hår. Men det är inte alla som vill ha gula toner i sitt blonda hår. Då kan silverschampo vara en räddare i nöden som kan dämpa det gula och fräscha upp håret. Här hittar du allt du behöver veta om silverschampo – och vi tipsar dessutom om våra favoritprodukter.

Vad är silverschampo för något?

Ett silverschampo är ett schampo som tar bort gula toner ur ett blekt eller färgat hår och som ger håret en kall nyans. Men även du som är naturligt blond kan få gula inslag i håret efter sol och bad, vilket går att fixa med hjälp av ett bra silverschampo.

Hur fungerar det?

Ett silverschampo fungerar så att den violetta färgen i schampot neutraliserar den gula tonen i håret och ger en kall nyans. Ett silverschampo kan inte bleka håret, bara neutralisera de gula tonerna i håret.

Så använder du ett silverschampo

Skölj håret och applicera jämnt över hela håret när det är fuktigt, precis som ett vanligt schampo. Låt det sedan verka en stund, hur lång tid beror helt på hur ditt hår mår och hur slitet det är sedan tidigare. Är ditt hår exempelvis väldigt torrt och slitet så drar du ner på verkningstiden. Du behöver oftast använde ett silverschampo några gånger innan de gula tonerna försvunnit helt. Använd det max två gånger i veckan tills du får önskad effekt. Använder du det oftare kan håret få en lila ton.

Så länge ska silverschampo sitta i

Alla tycker och känner olika i hur länge man vill att ens silverschampo ska sitta i. Men börja försiktigt och låt det verka en kort tid till att börja med. Ser du ingen skillnad så öka tiden ytterligare. Tänk bara på att ju längre det sitter i

Torkar det ut håret?

Ett silverschampo gör håret torrt, därför är det väldigt viktigt att använda produkter som exempelvis balsam och inpackning.

Här under tipsar vi om bra silverschampon, silverbalsam och inpackningar som håller håret fräscht, mjukt och i snygg kall ton.

silverschampoo från budgie

Ett populärt silvershampo från Budgie. Läs mer och köp här.

2.

silverbalsam från budgie

Köp även silverbalsamet i samma serie från Budgie. Läs mer och köp här.

3.

silverschampoo loreal

Ett annat silvershampo värt att prova är från L’Oréal. Läs mer och köp här.

4.

silverschampoo och balsam från maria nila

Få silvershampo och balsam från Maria Nila till paketpris. Läs mer och köp här.

5.

hårinpackning blont hår silverschampoo

En återfuktande hårmask från Maria Nila. Läs mer och köp här.

6.

silverschampoo löwengrip

En vårdande och färgbevarande hårmask från Löwengrip. Läs mer och köp här.