in

Det finns silverschampo för brunetter – say what?

brunett dragar
Bildkälla: Mark Pan4ratte / Unsplash

Är du brunett och vill hålla röda toner borta från ditt hår? Då ska du testa blått schampo! Mer

När jag var liten hade jag megaljust hår, nästan vitt. Precis som för många andra blev det dock mörkare när jag blev äldre, och nu har jag någon charmig mörkblond nyans, kalla den råttfärgad if you will, som så många andra också får som varit riktigt blonda när de var små. Jag slingar mitt hår ljusare, och använder regelbundet silverschampo för att hålla gula nyanser borta.

Silverschampo har ju liksom varit blondiners hemliga vapen för att hålla sin hårfärg fräsch länge, men motsvarande för brunetter har inte varit riktigt lika uppmärksammat på marknaden. Men! Det finns faktiskt blått schampo som gör att brunetter håller sin färg vid liv längre. På samma sätt som silverschampon (som är lila) används för att neutralisera gula nyanser, fungerar också blått som en komplementfärg för brunt hår. Det ska ta bort röda och orange toner från brunt hår, och göra att brunetter får en kallare färg med mer djup.

– På samma sätt som blonda hår kan bli gula, är bruna hår också benägna att oxidera vilket kan ta fram orange eller röda toner, säger stylisten Ken O’Rourke till Refinery29.

O’Rourke rekommenderar att brunetter använder blått schampo en gång i veckan, och alternerar det med ett vanligt schampo om det behövs.

Av: Fridah Johansson

Vill du få bort varma toner i brunt hår? Se hit!

Om du vill få bort varma, orangea och röda toner i ditt bruna hår kan du testa ett shampo och balsam med blått pigment. Här är våra favoriter!

Fudge cool brunette shampoo

fudge brunt hår

Ett sulfatfritt schampo med blå mikropigment som tar bort orangea och röda toner i brunt hår, från Fudge. Läs mer och köp.

Fudge cool brunette conditioner

brunett balsam

Tillhörande balsam, också från Fudge, som tar bort röda toner och samtidigt vårdar håret. Läs mer och köp här.

Blått schampo för brunt hår från Fanola

no orange blått pigment schampo

Schampo från Fanola, som tar bort koppar- och röda toner. Passar extra bra för färgat hår. Läs mer och köp här.

Balsam för brunt hår från Mades Cosmetics B.V

balsam

Balsam för brunt hår fån Mades Cosmetics B.V. Innehåller vårdande aminosyror, pro-vitamin B5 och växtextrakt. Stärker naturligt och färgade bruna nyanser. Läs mer och köp här.

Blått silvershampo för färgat och ofärgat hår

redken

Schampo med blå pigment, som passar både färgade och naturliga brunetter med orangea undertoner, fån Redken. Läs mer och köp här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.