in

Så blir du akut av med din misslyckade brun utan sol

brun utan sol bäst i test
Bild: Thabang Mokoena/Unsplash

Hur illa kan det gå? Jo, ganska illa tydligen… Har du också vaknat upp på morgonen och förväntat dig en perfekt bränna men istället tittat dig i spegeln och varit helt… randig? No worries, det händer alla som testar brun utan sol någon gång. Men med dessa enkla knep blir du av med den misslyckade brännan på ett kick! Mer

koplankar 1024x37 1

Din brun utan sol gick åt skogen och ikväll ska du iväg. Få inte panik, situationen går faktiskt att lösa. Oavsett om det blivit för mörkt eller ojämt. Och nej – du behöver inte skrubba sönder huden.

1. Använd citronsaft

Pressa citron eller limesaft på en liten fuktig handduk. Lägg den sedan i mikrovågsugnen i ca 2 minuter, håll koll under tiden så den inte blir för varm. Använd sedan handduken och gnugga mot din solbränna för att omedelbart ta bort färgen.

2. Bada och basta

Om du har tid, åk till närmsta badhus eller gym. Om du åker till badhuset, ta dig ett dopp i poolen. Klor är känt för att bryta ner BUS-produkter. Efteråt kan du tvätta av dig och sedan sätta dig i bastun i några minuter. Ångan hjälper ytterligare att lösa upp produkten. När du gjort det kan du använda en handduk för att gnugga bort de sista resterna.

3. Använd tandkräm

Har du randiga eller fläckiga handleder/händer kan du använda tandkräm för att få bort detta. Ta lite tandkräm på dina skrubbvantar och gnugga försiktigt på de berörda områdena. Obs! Viktigt att använda vit tandkräm då blå och randig inte har samma blekande effekt.

4. Använd rakskum

Har brännan blivit för mörk på vissa ställen kan du använda rakskum. Rakskummet tonar ut brännan på de ställen där den blivit för intensiv. Perfekt om du ändå hade tänkt raka dig!

5. Använd en peel-off mask

Är det ansiktet som är problemet kan du använda en peel-off mask för att rätta till. En peel-off mask hjälper dig att bli av med pormaskar, återfuktar torra områden och lämnar din hudton jämnare än innan.

7 brun utan sol-favoriter (som är svåra att misslyckas med)

Brun utan som från Marc Inbane

En lättapplicerad spray tan som torkar snabbt och ger jämt resultat från Marc Inbane. Läs mer och köp här.

Brun utan sol St tropez

Ett vattenbaserat mousse som återfuktar huden och doftar tropiskt från St. Tropez. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Ida Warg

En brun utan sol med lätt applicering och snabbt resultat från Ida Warg. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Clarins

Koncentrerade droppar med brun utan sol som du blandar med din vanliga hudkräm som ger ett jämt resultat från Clarins. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från St tropez

Ett mousse som ger ett naturligt resultat, återfuktning och som håller länge från St. Tropez. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Sensai

En gelcreme som ger naturlig färg utan att torka ut huden från Sensai. Läs mer och köp här.

brun utan sol från Vichy

En brun utan sol som återfuktar huden och ger en ”solbränna” utan ränder från Vichy. Läs mer och köp här.