in

Så lyckas du med brännan – vi listar de 10 bästa brun utan sol-produkterna

Glöm illaluktande kläder, fläckiga lakan och missfärgade fingrar. Vi tipsar dig steg för steg hur du fuskar dig till årets första solbränna och listar brun utan sol-produkterna som är bäst i test 2021! Mer

Brun utan sol kan verkligen göra magi för att man ska känna sig fräsch – om man gör rätt det vill säga. Vi guidar dig steg för steg till hur du får den perfekta fejkbrännan och vilka produkter vi tycker är allra bäst.

Steg 1. Skrubba

Börja med att skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

Steg 2. Återfukta

Smörj in torra partier (ofta armbågar och knän) med en fuktkräm. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Låt din lotion sjunka in ordentligt.

Vegansk body butter från Estelle & Thild

bodybutter

Vegansk body butter från Estelle & Thild med doft av lilja. Läs mer och köp här.

Steg 3. Börja med brun utan sol på ben och fötter

Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Om du känner att du fått för mycket brun utan sol på något ställe kan du trycka en bit toapapper eller en bomullsrondell för att suga upp överskottet. Detsamma gäller för spraytan-produkter. Undvik vatten, det ger fläckar! Använd gärna en appliceringshandske för att slippa fläckar på händerna.

tips brun utan sol vante

Handske från St. Tropez som ger dig jämnare brun utan sol-resultat. Läs mer och köp här.

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar

Nu är det smart att tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Låt händerna torka och fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara all idé att be en någon bussig person om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna. Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.

Steg 5. Avsluta med händerna

Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell. Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crèmeprodukt tar du en klick crème på rondellen och applicerar. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka

Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.

Steg 7. Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)

Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste. Ett klassiskt husmorsknep är att skrubba med bakpulver!

Letar du efter brun utan sol som är bäst i test 2021? Här är 10 favoriter!

Slipp flammigt och orange resultat – här är produkterna du borde satsa på för att fixa snyggaste fuskbrännan inför sommaren 2021.

Bäst i test budget – under 150 kronor

Brun utan sol servetter

Brun utan sol från L'oréal

Servetter med brun utan sol som gör det lätt att applicera färgen, från L’Oréal Paris. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Dove

dove

En riktigt budget klassiker från Dove som både luktar gott och ger ett fint resultat. Du hittar denna på Åhléns. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från ACO

Brun utan sol från ACO

Selftanning lotion är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Produkten är dryg och ger ett naturligt resultat, från ACO. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Cocoa Brown

Brun utan sol från Cocoa Brown

1 hour tan håller vad den lovar. Skummet gör det lätt att applicera produkten, den torkar snabbt och lämnar en gyllenbrun färg – helt utan orange toner. Pluspoäng för att färgen syns redan efter en timme! Från Cocoa Brown. Läs mer och köp här.

Bäst i test mellan – under 300 kronor

Brun utan sol droppar

Ida warg

Self-tanning drops från Ida Warg tillsätter du enkelt i din hudkräm för att få en fin, solkysst hudton. Du hittar dessa hos Åhléns. Läs mer och köp här.

Express-mist från Lóreal Paris

Brun utan sol från Loreal Paris

Den perfekta produkten för nybörjaren! Sprayen fördelar sig jämnt över kroppen och går snabbt in i huden. Dessutom är det lätt att komma åt svåra partier som på ryggen från L’oréal Paris. Läs mer och köp här.

Mousse från Isle of Paradise

Brun utan sol från Isle of Paradise

Ett vattenbaserat brun utan sol-mousse som är ger fukt, jämn färg och ett naturligt glow från Isle of Paradise. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Clarins

Brun utan sol från Clarins

En gel som snabbt går in i huden och som (nästan!) inte luktar någonting. Lämnar ett snyggt skimmer och en trovärdig bränna från Clarins. Läs mer och köp här.

Bäst i test lyx – upp till 600 kronor

Brun utan sol mist

Brun utan sol från James Read

Illuminating tan mist body är en riktig lyxprodukt, en spray som jämnt fördelas över kroppen och som resulterar i en perfekt bränna efter cirka sex timmar, från James Read. Läs mer och köp här.

Bäst i test: Brun utan sol från Åhléns

Brun utan sol från St Tropez

Self tan express bronzing mousse är värd sitt rykte – att den är bäst i test år efter år. Den kostar, men den smakar därefter. Brännan blir femstjärnig och produkten luktar förvånansvärt lite brun utan sol. Full pott – förutom prislappen. Från St. Tropez. Läs mer och köp här.

Tips för att få till den perfekta brännan

Vill du veta fler trix för perfekt brun utan sol? Kolla in videon nedan för 15 tips!