in

Smygstarta sommaren! 8 brun utan sol-produkter som är bäst i test

Brun utan sol bäst i test
Bildkälla: Unsplash och produkterbilder på brun utan sol.

Glöm illaluktande kläder, fläckiga lakan och missfärgade fingrar. Vi tipsar dig steg för steg hur du får en perfekt bränna – och listar brun utan sol-produkterna som är bäst i test. Mer

koplankar

Brun utan sol, eller BUS som det också kallas, kan verkligen göra magi för att man ska känna sig fräsch – om man gör rätt det vill säga. Så hur får man till det bästa resultatet? Vi guidar dig steg för steg till hur du får den perfekta fejkbrännan och vilka produkter vi tycker är allra bäst.

Så får du till en bra fejkbränna steg för steg:

  1. Skrubba
  2. Återfukta
  3. Börja med benen och fötterna
  4. Fortsätt med rygg, mage och armar
  5. Avsluta med händerna
  6. Låt torka
  7. Jämna ut

Steg 1. Skrubba

Börja med att skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

Rosa skrubbhandske

Skrubbhandske från Caia Cosmetics som ger en effektiv och skonsam exfoliering av din hud. Med den här kan du på avlägsna döda hudceller och på ett bra sätt förbereda huden för fejkbrännan.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Caia Cosmetics).

Brun utan sol bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Caia Cosmetics).

Steg 2. Återfukta

Smörj in torra partier (ofta armbågar och knän) med en fuktkräm. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Låt din lotion sjunka in ordentligt.

Återfuktande body lotion

En fluffig body lotion från Estrid, som återfuktar huden och ger både glow och ett långvarigt resultat. Ett måste innan du går vidare till nästa steg i rutinen!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Estrid).

Brun utan sol bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Estrid).

Steg 3. Börja med brun utan sol på ben och fötter

Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Om du känner att du fått för mycket brun utan sol på något ställe kan du trycka en bit toapapper eller en bomullsrondell för att suga upp överskottet. Detsamma gäller för spraytan-produkter. Undvik vatten, det ger fläckar! Använd gärna en appliceringshandske för att slippa fläckar på händerna.

Appliceringshandske

Med den här appliceringshandsken från Tanrevel kan du undvika fläckar och skapa en jämn fejkbränna på nolltid.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till handsken (länk till Lyko).

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar

Nu är det smart att tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Låt händerna torka och fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara en idé att be någon bussig person om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna. Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.

Steg 5. Avsluta med händerna

Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell. Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crèmeprodukt tar du en klick crème på rondellen och applicerar. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka

Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.

Steg 7. Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)

Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste.

8 brun utan sol-produkter som är bäst i test

Brun utan sol-produkter kommer i många olika former och prisklasser, men att hitta rätt bland hyllorna kan vara svårt! Vissa produkter är billiga men ger ett flammigt och oranget resultat, medan andra lyxvarianter inte är värda priset. Så hur ska man lyckas välja rätt egentligen? Vi listar några produkter som du borde satsa på för att fixa den snyggaste fuskbrännan.

Tanrevel Pro

Med det här kittet kan du få ett solkysst resultat på under 15 sekunder. Det har aldrig varit enklare att göra spraytan hemma! Produkten är lätt att använda och lämnar en jämn bränna. Fyll bara maskinen med formulan, och spraya med långsamma rörelser över ansiktet och kroppen.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol tanrevel

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Mousse från Tanrevel

Om du hellre vill applicera din fejkbränna i mousseform är den här ett bra alternativ! Golden Brown Tanning Mousse kan lätt byggas upp genom att arbeta in flera lager. Det lättaste är att applicera produkten med Tanrevels appliceringshandske som du hittar längre upp i artikeln.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol mousse

Klicka på bilden för att läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Mousse från Caia Cosmetics

En fluffig brun utan sol-mousse från Caia Cosmetics, som ger en jämn och solkysst fejkbränna. Den innehåller både aloe vera och kokosolja som återfuktar och lugnar huden.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Caia Cosmetics).

Brun utan sol bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till moussen (länk till Caia Cosmetics).

Brun utan sol för ansikte från Caia Cosmetics

Dessa BUS-droppar, som du antingen kan blanda med din ansiktskräm eller applicera direkt på huden, innehåller både hyaluronsyra och glycerin. Du får ett solkysst resultat samtidigt som huden återfuktas!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Caia Cosmetics).

Brun utan sol ansikte bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till dropparna (länk till Caia Cosmetics).

Brun utan sol från Ida Warg

Lyxiga brun utan sol-droppar från Ida Warg, som ger en gradvis bränna och som du blandar i din dagkräm. Ida Wargs BUS-produkter har varit storfavoriter länge, och det är lätt att förstå varför!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol Ida Warg

Klicka på bilden för att komma till dropparna (länk till Lyko).

Brun utan sol från St. Tropez

En snabbtorkande mousse som är lätt att applicera! Resultatet håller i flera dagar och ger dig en naturlig och fin solbränna.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol st tropez

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol-spray från Lyko

Prisvärd BUS-mist för ansikte och dekolletage. Den ger dig en gradvis fejkbränna och ett bra glow. Du ser ett resultat efter bara 4 timmar, och misten kan användas både under- och över smink.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol spray

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

BUS-droppar från Clarins

Brun utan sol-droppar för ansiktet som ger dig massvis med glow. Blanda dropparna med din dag- eller nattkräm och bygg gradvis upp brännan.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol bäst i test

Klicka på bilden för att komma direkt till dropparna (länk till Lyko).

Tips för att få till den perfekta fejkbrännan

Vill du har fler tips på hur du fixar den perfekta fejkbrännan? Kolla in videon nedan.