in

Här är de bästa brun utan sol-produkterna 2023

Brun utan sol bast i test
Bild: Karsten Winegeart/Unsplash & Tamara Bellis/Unsplash

Glöm illaluktande kläder, fläckiga lakan och missfärgade fingrar. Vi tipsar dig steg för steg hur du får en perfekt bränna – och listar brun utan sol-produkterna som är våra favoriter 2023. Mer

koplankar

Brun utan sol, eller BUS som det också kallas, kan verkligen göra magi för att man ska känna sig fräsch – om man gör rätt det vill säga. Men hur får man bäst resultat med brun utan sol? Jo, vi guidar dig steg för steg till hur du får den perfekta fejkbrännan och vilka produkter vi tycker är allra bäst.

Så får du till en vacker fejkbränna med brun utan sol steg för steg:

  1. Skrubba
  2. Återfukta
  3. Börja med benen och fötterna
  4. Fortsätt med rygg, mage och armar
  5. Avsluta med händerna
  6. Låt torka
  7. Jämna ut

Steg 1. Skrubba

Börja med att skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

Skrubb från Rituals

En kroppskrubb som avlägsnar döda hudceller och aktiverar cellförnyelsen, samtidigt som den återfuktar kroppen. Saltskrubben har en tropisk och ren doft som passar perfekt nu i sommar av av söt vit lotus och vitt te.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

skrubba kroppen innan brun utan sol

The Ritual of Karma Salt Body Scrub 300 g från Rituals. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Steg 2. Återfukta

Smörj in torra partier (ofta armbågar och knän) med en fuktkräm. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Låt din lotion sjunka in ordentligt.

Återfuktande bodylotion från Biotherm

En bodylotion som passar för alla hudtyper som återfuktar utan att kännas fet. Den tas snabbt upp av huden och gör huden mjuk.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

lotion innan brun utan sol

Lait Corporel Body Milk från Biotherm. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Steg 3. Börja med brun utan sol på ben och fötter

Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Om du känner att du fått för mycket brun utan sol på något ställe kan du trycka en bit toapapper eller en bomullsrondell för att suga upp överskottet. Detsamma gäller för spraytan-produkter. Undvik vatten, det ger fläckar! Använd gärna en appliceringshandske för att slippa fläckar på händerna.

Handske att applicera brun utan sol-produkter med

Handske som ger dig jämnare brun utan sol-resultat.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

handske for att applicera brun utan sol

Dual Sided Velvet Luxe Applicator Mitt  från ST.Tropez. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar

Nu är det smart att tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Låt händerna torka och fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara en idé att be någon bussig person om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna. Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.

Steg 5. Avsluta med händerna

Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell. Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crèmeprodukt tar du en klick crème på rondellen och applicerar. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka

Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.

Steg 7. Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)

Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste.

Bäst i test 2022: Brun utan sol – från budget till lyx

Brun utan sol-produkter kommer i många olika former och prisklasser, men att hitta rätt bland hyllorna kan vara svårt! Vissa produkter är billiga men ger ett flammigt och oranget resultat, medan andra lyxvarianter inte är värda priset. Så hur ska man lyckas välja rätt egentligen? Vi listar några produkter som du borde satsa på för att fixa den snyggaste fuskbrännan.

Bäst i test budget: under 150 kronor

För dig som inte vill lägga en halv förmögenhet på brun utan sol-produkten finns det många bra budgetvarianter i butikerna. Oavsett om du letar efter en spray, en kräm eller ett skum finns här garanterat något för dig. Här är våra favoriter.

Vegansk brun utan sol från Ida Warg

En brun utan sol-mousse som ger ett naturligt resultat inom tre timmar.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

brun utan sol ida warg

Self-Tanning Mousse från Ida Warg. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol-mousse från Cocoa Brown

En snabbtorkande mousse som ger resultat på bara en timme.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

Vilken är den basta brun utan sol?

1 Hour Tan Extra Dark från Cocoa Brown. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol-spray från Lyko

En vegansk brun utan sol-spray som du kan använda i ansiktet och på kroppen som ger en gyllene lyster och solkysst resultat. Passar alla hudtyper.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

brun utan sol lyko spray

Self Tanning Mist Light/Medium från By Lyko. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Bäst i test: runt 300 kronor

Om du kan tänka dig gå upp lite i pris blir utbudet såklart större. Letar du efter droppar att tillsätta i din hudkräm? Eller en spray som ger ett solkysst resultat? Här är våra favorit omkring 300 kronor.

Brun utan sol-droppar för ansiktet från Clarins

Brun utan sol-droppar för ansiktet som ger ett vackert och naturligt resultat. De koncentrerade dropparna blandar du enkelt med din ordinarie ansiktsprodukt och väljer själv färgens intensitet. Doftfri. Finns även för kroppen här.

Läs mer om produkten här (länk till Eleven).

brun utan sol for ansiktet droppar

Radiance-Plus Golden Glow Booster For Face från Clarins. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Eleven).

Self tan mousse från Bronza

En brun utan sol-mousse som ger lyster och snabbt resultat. En BUS som återfuktar huden och ger en gyllenbrun färg.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

brun utan sol mousse

Bronzing Mousse från Bronza. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Brun utan sol från St. Tropez

Self tan express bronzing mousse är värd sitt rykte – att den är bäst i test år efter år. Den kostar, men den smakar därefter. Brännan blir femstjärnig och produkten luktar förvånansvärt lite brun utan sol.

Läs mer om produkten här (länk till Eleven).

brun utan sol st. tropez bast i test

Self Tan Express Mousse från ST.Tropez. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Eleven).

Self-tan mist från Löwengrip

En brun-utan-sol-mist att använda för att få ett solkysst resultat i ansiktet. Misten är återfuktande, ger huden lyster och funkar till och med som fixeringsspray över makeupen.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

self tan mist for ansikte

Luminous Bronze Self-Tan Mist 100 ml från Löwengrip. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Bäst i test: runt 400 kronor

För en extra hundring kommer vi upp i en snäppet lyxigare klass med brun utan sol-produkter. Här är våra favoriter för omkring 400 kronor.

En BUS som ger solkysst resultat från St. Tropez

En vårdande brun-utan-soli form av en krämig mousse.

Läs mer om produkten här (länk till Bangerhead).

brun utan sol st tropez mousse

Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse från ST.Tropez. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Bangerhead).

Brun utan sol-droppar från Löwengrip

Brun utan sol i form av koncentrerande droppar som du kan blanda i ansiktscrèmen. Du kan enkelt bestämma färgintensitet själv och dropparna hjälper huden att få fin lyster samtidigt som de verkar fuktbevarande.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

self tan droppar fran lowengrip

Self-tan Luminous Bronze Self Tan Drops 30 ml från Löwengrip. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Återfuktande BUS-spray från Marc Inbane

En brun utan sol-spray som med enkel applicering som återfuktar huden. Passar alla hudtyper.

Läs mer om produkten här (länk till Eleven).

brun utan sol marc inbane

Natural Tanning Spray från Marc Inbane. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Eleven).

Bäst i test: över 500 kronor

Är du ute efter en riktigt lyxig brun utan sol-produkt? Om du kan tänka dig att lägga lite mer pengar finns det massvis av bra alternativ som ger ett perfekt resultat, luktar gott och håller länge. Här är våra favoriter i den dyraste prisklassen.

Brun utan sol för ansiktet från Sensai

En gel till ansiktet som ger ett solkysst och naturligt resultat, men är i det dyraste laget.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

brun utan sol fran sensai

Silky Bronze Self Tanning For Face från Sensai. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Lyxig spraytan från Tanrevel

Få en vacker och gyllene bränna med en lätt applicering med Tanrevels spraytan i pocketformat.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

spraytan fran tanrevel bast i test

Tanrevel One från Tanrevel. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Tips för att få till den perfekta brännan

Vill du veta fler trix för perfekt brun utan sol? Kolla in videon nedan.