in

Så lyckas du med brännan – vi listar de bästa brun utan sol-produkterna

Glöm illaluktande kläder, fläckiga lakan och missfärgade fingrar. Vi tipsar dig steg för steg hur du förlänger sommaren med en perfekt bränna – och listar brun utan sol-produkterna som är bäst i test 2021! Mer

Brun utan sol kan verkligen göra magi för att man ska känna sig fräsch – om man gör rätt det vill säga. Vi guidar dig steg för steg till hur du får den perfekta fejkbrännan och vilka produkter vi tycker är allra bäst.

Steg 1. Skrubba

Börja med att skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

Skrubb från Rituals

En kroppskrubb från Rituals som avlägsnar döda hudceller, samtidigt som den återfuktar kroppen. Läs mer och köp här.

Steg 2. Återfukta

Smörj in torra partier (ofta armbågar och knän) med en fuktkräm. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Låt din lotion sjunka in ordentligt.

Body butter från Sunday Rain

En kroppskräm från Sunday Rain, med mangosmör och kokosnötsolja. Läs mer och köp här.

Steg 3. Börja med brun utan sol på ben och fötter

Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Om du känner att du fått för mycket brun utan sol på något ställe kan du trycka en bit toapapper eller en bomullsrondell för att suga upp överskottet. Detsamma gäller för spraytan-produkter. Undvik vatten, det ger fläckar! Använd gärna en appliceringshandske för att slippa fläckar på händerna.

tips brun utan sol vante

Handske från St. Tropez som ger dig jämnare brun utan sol-resultat. Läs mer och köp här.

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar

Nu är det smart att tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Låt händerna torka och fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara all idé att be en någon bussig person om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna. Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.

Steg 5. Avsluta med händerna

Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell. Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crèmeprodukt tar du en klick crème på rondellen och applicerar. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka

Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.

Steg 7. Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)

Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste. Ett klassiskt husmorsknep är att skrubba med bakpulver!

Bäst i test 2021: Brun utan sol – från budget till lyx

Slipp flammigt och orange resultat – här är produkterna du borde satsa på för att fixa snyggaste fuskbrännan.

Bäst i test budget – under 150 kronor

Brun utan sol från Dove

En riktigt budgetklassiker från Dove som både luktar gott och ger ett fint resultat. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från ACO

Brun utan sol från ACO

En brun utan sol från ACO som ger att naturligt resultat. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Cocoa Brown

Brun utan sol från Cocoa Brown

En brun utan sol från Cocoa Brown. Läs mer och köp här.

Bäst i test – under 300 kronor

Brun utan sol-droppar från Ida Warg

Droppar från Ida Warg som du tillsätter i din hudkräm för att få ett solkysst resultat. Läs mer och köp här.

Mousse från Isle of Paradise

Brun utan sol från Isle of Paradise

Ett vattenbaserat brun utan sol-mousse som är ger fukt, jämn färg och ett naturligt glow, från Isle of Paradise. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från Clarins

Brun utan sol från Clarins

En gel som snabbt går in i huden och som (nästan!) inte luktar någonting. Lämnar ett snyggt skimmer och en trovärdig bränna från Clarins. Läs mer och köp här.

Brun utan sol från James Read

En fuktgivande spray med en lätt brun utan sol-effekt, från James Read. Läs mer och köp här.

Bäst i test – under 500 kronor

Brun utan sol från St. Tropez

Brun utan sol från St Tropez

Self tan express bronzing mousse är värd sitt rykte – att den är bäst i test år efter år. Den kostar, men den smakar därefter. Brännan blir femstjärnig och produkten luktar förvånansvärt lite brun utan sol. Full pott – förutom prislappen. Från St. Tropez. Läs mer och köp här.

Tips för att få till den perfekta brännan

Vill du veta fler trix för perfekt brun utan sol? Kolla in videon nedan.