in

Dagens fråga – Vad är en toner? Och varför är det bra?


Fråga: Vad är en toner? Vad är det till för? Svar: En toner är exakt samma som ansiktsvatten bara ett engelskt ord för det. Ett ansiktsvatten/toner är oftast en vätska, som ser ut som vatten men kan vara färgat. En toner återställer hudens PH balans (som förstörs efter rengöring), tar bort rester av smuts/smink som […] Mer


Fråga: Vad är en toner? Vad är det till för?

Svar: En toner är exakt samma som ansiktsvatten bara ett engelskt ord för det. Ett ansiktsvatten/toner är oftast en vätska, som ser ut som vatten men kan vara färgat.

En toner återställer hudens PH balans (som förstörs efter rengöring), tar bort rester av smuts/smink som fortfarande ligger kvar på hudytan efter rengöring och förbereder huden på fukt. För det är faktiskt så att huden kan ta upp mer fukt av hudkrämen om man använt en toner innan.

En toner används tillsammans med en bomullspad och torkas över ansiktet.Den har oftast men inte alltid alkohol i sig och lämpar sig därför bra om man har problem med acne. Den rengör porer, tar bort smuts och fett på ytan – som kan ge finnar. Det finns många olika toners/ansiktsvatten för olika hudtyper eller problem.

Make up store har en del olika, någon som lugnar, en som är bra för torr hy och en annan som passar om man har finnar. Själv använder jag ansiktsvatten från Biotherm som jag är jätte nöjd med! När jag började med den så har jag fått mindre finnar och mer sällan.

I vilken ordning ska man använda toner/ansiktsvatten? Du börjar med att rengöra huden med ansiktsrengöring och torkar huden. Sedan använder du toner på en bomullspad och drar över ansiktet (ska inte tvättas bort). Där efter kräm.

Detta inlägg är publicerat i Hiilens Sminkblogg