in

Bäst i test: bodylotions som håller huden mjuk och återfuktad

bodylotion

Body lotion – hur, när och varför? Vi guidar dig till allt du behöver veta och tipsar om de bästa produkterna! Mer

koplankar

Vad är egentligen body lotion och varför ska man använda body lotion?

Body lotion är en återfuktande produkt som smörjs in på hela kroppen för att återfukta. Lotion är ofta lite tunnare än hudkrämer, och sjunker ofta in i huden lite snabbare. Hudkrämer är däremot ofta mer återfuktande, och passar därför extra bra för dig som är mycket torr.

Det finns också body lotions med andra egenskaper än just fukt och fett. Har du knottror på armarna eller finnar på ryggen så finns det body lotions som motverkar det och ger slätare hy.

vad ar bodylotion och nar ska man anvanda det
Bild: Hannah Xu / Unsplash

När och hur ska man använda body lotion?

Eftersom vatten tenderar att torka ut huden passar det bra att smörja in sig med body lotion efter att man duschat eller badat. Under vintern är luften inomhus extra torr, och då är det extra viktigt att smörja in sig för att slippa bli så torr att det kliar och fjällar.

Hur du smörjer in dig bestämmer du såklart själv, men det kan vara skönt att passa på att sätta igång blodcirkulationen lite när du ändå håller på! Massera in body lotion i runda eller uppåtgående rörelser och tryck ganska hårt. Smörj in hela kroppen och vänta en liten stund innan du lägger dig i sängen, åtminstone ifall du inte gillar kladd!

Bäst i test: body lotions som återfuktar

Body lotions som doftar himmelskt och återfuktar

body lotion laura mercier

Laura Mercier créme brulée soufflé body créme är inte en body lotion i klassisk bemärkning, men eftersom det är en vispad hudkräm är den ändå ganska lätt och sjunker in snabbt. Finns i en rad olika dofter, och alla är lika underbara! Läs mer och köp här.

estelle och thilde body lotion

En tunn men återfuktande body lotion från Estelle & Thild som doftar ljuvligt friskt av mynta och citron. Innehåller sheasmör, jojobaolja och aloe vera för att ge fett och lugna. Läs mer och köp här.

molton brown body lotion

En body lotion som doftar rabarber och ros? Ja, tack! Den här från Molton Brown är enkel att smörja in och ger en lyxig känsla. Läs mer och köp här!

Body lotions och hudkrämer för mycket torr hy

Skärmavbild 2020 05 12 kl 12 00 30

En riktigt klassiker i badrumshyllan hos alla med torr hy. Den här hudkrämen från Decubal mjukgör, skyddar och bevarar fukten i din hy med hjälp av lanolin och dimethicone. Läs mer och köp här!

bodylotion cerave aterfuktar

En återfuktande men lätt body lotion från CeraVe. Skyddar hudens barriär med hjälp av ceramider och hyaluronsyra. Läs mer och köp här!

weleda body lotion for torr hy

En storfavorit från Weleda. Passar mycket torr och narig hy och ger effekt direkt. Återfuktar, lugnar och vårdar. Läs mer och köp här!

Body lotions som motverkar knottror och finnar

body lotion mot knottror

En exfolierande men mild body lotion från Paula’s choise som motverkar knottror, förfinar hudens struktur och minskar inflammation med hjälp av BHA-syra. Läs mer och köp här.

exfolierande body lotion med syra

En body lotion från Akademikliniken som slätar ut och mjukgör kroppen. Tack vare AHA-syror minskar ojämnheter på huden. Läs mer och köp här.

body lotion mon sun exfolierande

En exfolierande body lotion från Mon Sun som jobbar medan du sover. Aha-syran hjälper till att ta bort döda hudceller och stramar upp huden och ger den ny lyster. Läs mer och köp här.