in

Allt om Silverschampoo! + Före & Efter bilder

Silverschampo – den ultimata guiden! Mer

Jag blekte utväxten för några dagar sedan och lyckades få gul/oranget hår. Som tur var hade jag silverschampoo hemma och det räddade mig. Använt de en gång nu (se bild) och det är redan bättre. Fortfarande lite gult under. Men mitt hår blir superduper torrt av detta så nu får de vila lite.

Ett silvershampoo används om man har vitt, grått eller blont hår (även slingat hår) Ett silverschampoo är framtaget för att ta bort oönskade gultoner i håret. Detta ger då en kallare blond färg, en askigare ton. Ett silverschampoo är violett i färgen, alltså blå-lila.
Som jag berättat för er förut.. Man kan dämpa färger genom att neutralizera. Tex grönt till att täcka rött, oranget/rosa för att täcka blått och bblåhet kring ögonen osv. Blanda inte ihop kontrastfärg och neutralizeringsfärg. Det här låter komplicerat men det är samma, men ändå inte!

Kontrastfärgen (färgen som förstärker..) rött är grönt. Varför skall man då applicera grönt på en röd finne tänker ni då? JO, för genom att använda kontrastfärgen OVANPÅ färgen så dämpar man den. Detta kallas då neutralizeringsfärg. Det är endast när dessa färger ligger bredvid varandra som de framhäver varandra. Galet men sant! (HÄR kan ni se ett inlägg om kontrastfärger, färger som förstärker varandra osv)

SÅ, tillbaka till varför detta schampoo är violett (blålila) i färgen. Ett hår med oranga / gula toner behöver neutralizeras med sin motsatta färg som i det här fallet är blå/lila. Blått mot oranget och lila mot det gula.

Så här använder du silverschampoo: Applicera jämnt över hela håret när det är fuktigt, som ett schampoo. Låt de verka i ca 3 minuter. Men detta beror helt på hur din kondition på håret är.. Är det välldigt torrt så testa med en kortare tid, och gör det istället flera gånger. Oftast blir det inte fritt från alla gula/oranga toner direkt utan behövs användas några gånger.
Ett silverschampoo bör du inte använda istället för ditt vanliga schampoo, det kan ge en lila ton om det används för mycket. Använd ca två gång i veckan tills du fått önskad färg, och då och då för att hålla färgen som du önskar. Var försiktig med att applicera för mycket på partier som inte är gula/orangea. Detta kan göra att håret då blir lila. Om håret skulle få en lätt lila ton så slutar du använda silverschampoo och återgår till ditt vanliga. Då kommer färgen på håret gå tillbaka till hur det var innan. Ett silverschampo ger inte ditt blonda hår en ljusare ton.

Ett silverschampoo gör håret torrt, så därför är de viktigt att använda produkter som tex inpackning.

Ett silverschampo kan alltså inte användas för att bleka ett hår,
endast för att neutralisera de gula/oranga och guldiga nyanserna.

Har ni frågor om silverschampoo? Ställ dem här!