in

Allt om Silverschampo | TIPS och Före/efter bilder.

Helen Torsgården guidar dig genom silverschampo-djungeln! Mer

Ni som följer mig på blogg och youtube kanal kan inte ha missat mina problem med att bleka håret, det blir bara gult/oranget! Vilket jag aldrig haft problem med annars. Jag som älskar, och passar bäst i de kalla blonda färgerna. Som tur är så finns Silverschampoo, min räddare i nöden!

Vad är ett silverschampoo? Ett silverschampo är framtaget för att ta bort oönskade gultoner i håret och kan användas på blont hår, grått hår, ljusbrunt hår och brunt hår med blonda slingor. Detta ger då en kallare blond/ljusbrun färg, en askigare ton. Ett silverschampo är violett i färgen, alltså blå-lila. Och när man lägger någonting blålila på något oranget så neutralizeras det och man får då en kallare, askigare ton.

silverschampoo varm blond kall bond gult har oranget hiilen sminkblogg skonhetsblogg


Här ovan ser ni skillnaden på ett varmt blont hår och ett kallt blånt hår i en askigare ton. 

Det finns inte bara silverschampoo, det finns silverbalsam och silverinpackning och även silverspray till håret. Ibland kan de räcka att tvätta sitt hår med ett vanligt schampo, och sedan applicera en silverinpackning i och låta verka 10 min. Dessa är oftast mildare, om du tex är rädd att det ska bli för mycket på en och samma gång. Om du vill ha en riktigt kall, askig färg. Kanske nästan en grå ton som är populärt nu. Då kan du använda allt på samma gång, silverschampo, sen silverinpackning och sist silverbalsam – och varje gång du tvättar det.
Silverschampot är det som oftast ger de intensivaste resultatet, och det kan du även blanda ut i din inpackning eller balsam om så önskas – så slipper du köpa nytt av allt.

Så här använder du silverschampoo: – Blöt håret. Ibland funkar de bättre om du tvättar det med ett vanligt schampoo innan. Applicera sen ett jämt lager över hela håret när det är fuktigt (handdukstorkat funkar som bäst), som ett schampo och Låt de verka i ca 3 minuter (olika för olika produkter, läs på beskrivningen) Men detta beror helt på hur ditt hår är. Är det väldigt torrt så testa med en kortare tid, och gör det istället flera gånger än att det blir för mycket direkt. Oftast blir det inte fritt från alla gula/orangea toner direkt utan behövs användas flera gånger.

Ett silverschampoo bör du inte använda istället för ditt vanliga schampoo om du tvättar ditt hår ofta, det kan ge en lila ton om det används för mycket. Använd ca två gång i veckan tills du fått önskad färg, och då och då för att hålla färgen som du önskar. Var försiktig med att applicera för mycket på partier som inte är gula/orangea. Tex topparna på ett blont hår blir ofta blondare direkt efter en blekning, appliceras silverschampo på vitblont hår så kan de bli blålila. Om håret skulle få en lätt lila ton så slutar du använda silverschampo och återgår till ditt vanliga schampo. Då kommer färgen på håret gå tillbaka till hur det var innan.

Ett silverschampo kan alltså inte användas för att bleka ett hår,
endast för att neutralisera de gula/oranga och guldiga toner.

silverschampoo hur anvander man fore efter produkter test hiilen sminkblogg skonhetsblogg

På bilden ovan ser ni mig före och efter silverschampoo. Jag har testat många silverprodukter i mina dar, en del funkar bättre än andra. Jag har tre favoriter, ett silverschampo, ett silverbalsam och en silverinpackning och det är min absoluta favorit som jag använder varje gång i duschen! Den gör håret supermjukt, och ger en kall färg utan att det blir för mycket eller ger mina toppar en blå ton. Vill jag ha mer effekt så blandar jag i lite av mitt silverbalsam (som är supereffektivt!!) i min inpackning och låter det verka ca 10 minuter.

Berätta gärna vilken silverprodukt som är din absolut bästa!!
Vill gärna ha tips på fler bra produkter.