in

8 beautykriser som inträffar på sommaren – och hur du löser dem

beautykriser dragare

Sommaren är ju den bästa årstiden – det är (oftastI varmt och solen går faktiskt inte ner klockan tre på eftermiddagen. Men med sommar kommer också några riktigt jobbiga skönhetskriser. Här är åtta av dem, och lösningarna på dem! Mer

 1. Flottigt ansikte

  På vintern är det många som får torr hy, och på sommaren blir det tvärt om – och man ser istället ut som om att man hela tiden går runt med ett tjockt lager ansiktskräm.

  Om du lätt får ett flottigt ansikte på sommaren kan du testa lite olika grejer. Använd en dagcreme (med SPF) som ger en matt effekt. Använd också en primer med en matt finish. Istället för att köra på ditt vanliga lager med foundation – testa istället en lätt BB–cream eller CC cream. Om du vill använda concealer, använd det efter BB/CC creamen så du ser vad som täckts av den så du inte använder mer concealer än nödvändigt. Avsluta med ett transparent puder. Ha med dig blotting papers under dagen som du kan använda om du tycker att din hud börjar se fet ut. Blotting papers adderar inte något smink, utan tar bara bort överflödigt fett, så du slipper packa på ännu mer produkter på ditt ansikte.


  + follow Veckorevyn on APPRL

  Håll musen/fingret över produkterna för att se pris och shoppa direkt!

 2. Plötsliga finnar/utslag

  På sommaren är det många som upplever att de får fler finnar, plitor och utslag. Det är mycket möjligt att ditt solskydd är boven i dramat. Vissa krämer täpper igen huden och låter den inte andas, då bildas finnar. Testa att byta solkräm! Hjälper inte det? Då är det nog så att du slarvar med rengöringen. Solkräm måste tvättas bort på kvällen så att huden kan få vila.

  Om du istället får röda kliande prickar kan det vara soleksem. Om man en gång fått soleksem är det lättare att få det igen, och det är vanligast att de med ljus hy drabbas. Var noga med att smörja in dig med solskydd och om du har fått soleksem ska du inte vistas i solen.

 3. Svettig lugg

  På sommaren är det en pest att ha lugg (trust me, I know). När man har lugg tenderar man att pilla i den ofta, för att den ska ligga rätt, vilket gör att den lätt blir flottig snabbt. Och om det är ett problem resten av året så blir det bara ännu värre på sommaren när värmen kommer. Då luggen täcker pannan, ett ställe många svettas på först, blir det extra varmt där, vilket innebär en inte så fin lugg. Testa att leka med flätor på sommaren i luggen, som får bort den från ansiktet. Inbakad, utbakad, längs med hårfästet eller rakt bakåt, det finns hur många alternativ som helst.

  Du kan också bring back the 90’s och ta bort luggen från ansiktet med spännen, vanliga eller några roliga väljer du själv. Ta fram din inner Blair Waldorf och köp på dig ett gäng diadem. Använd sjalar. Möjligheterna är oändliga (och snygga!). Om du verkligen vill ha din lugg nedsläppt är torrschampo din bästa vän. Ha en liten flaska i väskan så du kan spreja när det behövs.

 4. Smink som rinner av

  När det är riktigt varmt kan det vara som om att ens ansikte är en duk som färgen bara rinner av. Se till att sätta en bra grund för ditt smink. Rengör ansiktet ordentligt och glöm för tusan inte primer! Använd så lite smink du kan (mindre som kan ”kana” av) och avsluta med ett setting spray.

  Håll musen/fingret över produkterna för att se pris och shoppa direkt!

 5. Bränd och flagnad hud

  När du väl har bränt dig är tyvärr skadan skedd. Det finns dock en massa kurer och hjälp du kan ta till för att minimera skadan. När du har bränt dig ska du se till att hålla huden borta från solen, så täck med tunna plagg. Om den brända huden sedan börjar flagna, vilket den ofta gör, så är det lockade att försöka skrubba bort den – jag vet – men gör inte det! Att flagna är kroppens eget sätt att reparera sig själv och du måste låta den få göra det. Se till att hålla huden återfuktad hela tiden, smörj in dig och drick mycket vatten, och vänta ut flaget, helt enkelt.

 6. Slitet strandhår

  Sol och bad är inte hårets bästa vän. Skydda ditt hår på stranden med SPF och en hatt eller sjal. Gör hårinpackningar ofta och spreja gärna ett leave in balsam i håret efter duschen. Om du brukar slarva med värmeskydd när du blåser håret eller använder värmetänger är det dags att bli mer noggrann med det. DIY-kurer som att ha citron i håret för att göra det ljusare i solen ska du hålla dig borta, då det sliter otroligt mycket på håret.

 7. Spruckna hälar

  På sommaren när man går mer barfota och i kanske inte så fotriktiga skor (damn you snygga klackar, platta sandaler och flip flops) mår inte fötterna alltid så bra. Man får skoskav, fötterna blir torra och spricker. Man vill ju ha fina sommarskor på sig, så då får man helt enkelt tänka extra mycket på att ta hand om sina fötter. Fila regelbundet och smörj in med en fet fotkräm, ta sedan på strumpor medan krämer sjunker in. Om du har väldigt torra fötter kan du innan du ska sova smörja in dem med fotkräm eller en fet olja, till exempel olivolja eller mandelolja, som du värmer lite i mikron. Smörj in den, ta på plastpåsar och sedan strumpor. När du vaknar är fötterna mjuka igen!

 8. Myggbett

  Mygg är en anledning till att tycka om sommaren lite mindre. Då myggbett ofta är röda är de lätta att sminka över. Ta lite concealer och puder på så ska bettet vara borta! Försööök att inte klia på myggbetten. Det är svårt men myggbett som är sönderkliade slutar dels inte att klia, och det är inte så lätt att sminka över om du vill göra det.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss