in

Är det skadligt med solarium?

Är det skadligt att sola solarium?Ser du till hudcancer är det den totala mängden UV-strålning som utgör risk för hudcancer. I solariet använder du oftast inte solkräm, vilket gör hudens skydd mot UV-strålarna till noll. Solar du solarium utöver den naturliga solexponeringen blir risken förstås ännu större. Har du ljus hy som lätt blir bränd […] Mer

Är det skadligt att sola solarium?

solarium

Ser du till hudcancer är det den totala mängden UV-strålning som utgör risk för hudcancer. I solariet använder du oftast inte solkräm, vilket gör hudens skydd mot UV-strålarna till noll. Solar du solarium utöver den naturliga solexponeringen blir risken förstås ännu större. Har du ljus hy som lätt blir bränd ska du vara extra försiktig.

En annan trist biverkning är hudens förtidiga åldrande. Du kanske inte ser rynkorna än, men de kommer! Det är lätt att se på en 40-åring om hon har solat i solarium mycket – hon har tjockare hud ofta med permanenta pigmentförändringar och djupa rynkor. Detta är rynkor du kan undgå genom att inte sola i solarium och genom att skydda din hud med solkräm i solen. Det finns många bra brun-utan-sol produkter på marknaden idag. Ett mycket bättre sätt att få en solkysst hud!

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.