in

Sexleksaker – tips på de bästa och svar på vanliga frågor

Okej, ni kanske inte behöver börja med att binda fast varandra, men för lite extra krydda i sexlivet kan en sexleksak vara kul. Slå till på penisring eller varför inte en vibrator? Kör solo eller lek tillsammans...

Var får man egentligen tag på dem och vad ska man köpa? VR tipsar och svarar på dina frågor om sexleksaker och tipsar om annat som triggar igång lusten… Mer

I den här artikeln går vi igenom de vanligaste frågorna om sexleksaker och glidmedel, om dirty talk och stämningsfull musik. Håll till godo!

Glidmedel

Vad ska jag köpa för glidmedel?

Det finns två varianter som i rekommenderar, vilka är dessa:
  • Vattenbaserat glidmedel, som r bra för den som bara behöver lite extra glid, eftersom det torkar ut ganska snabbt.
  • Silikonbaserat glidmedel, som ger glid i evigheter och är bättre, men dyrare. Oljebaserade, som till exempel vaselin, är inte lika bra och kan förstöra kondomer.

Hur introducerar jag glidmedel för min partner?

Det bästa sättet är att bara ta fram flaskan när ni har förspel, ta lite på din partner, lek med det och få det till en kul och naturlig del av sexet.

Sexleksaker

Hur introducerar jag en sexleksak för min partner?

Du kan prova att prata lite allmänt om sexleksaker med din partner. Får du en positiv reaktion, så berätta att du har en och ta fram och visa! OBS: det kan vara bra att visa den under avslappnade former och inte mitt i akten.

Jag är sugen på att köpa min första sexleksak, vad ska jag köpa?

Kika runt på sexbutiker på nätet och se vad som lockar dig. En liten vibrator brukar vara ett bra förstaköp. Köp något litet som tilltalar dig. Glöm inte glidmedel. Om du vill leka med en pojkvän kan ni testa en penisring med klitorisstimulerare.

Var köper man sexleksaker, glidmedel och kondomer?

Det smidigaste är att köpa via nätet. Det finns många bra sexbutiker på nätet som skickar diskret och som är tjejvänliga, till exempel lustjakt.se, kärleksbutiken.se, amorspilar.se och drlove.se. Nu finns även butikskedjan Ooups som är tjejvänliga och finns i köpcenter (kolla in ooups.se).

Penisring

Vad är en penisring?

En penisring är en ring av till exempel silikon eller gummi som sätts runt penisroten. En penisring kan förstärka en erektion och kan även hjälpa killar som lätt tappar ståndet. Det finns även penisringar med knoppar eller vibrerande delar som stimulerar klitoris under samlag för tjejens njutning. De finns i massor av modeller och kan vara kul att testa.

Dildo eller fingrar?

Fråga: Jag undrar lite över hur folk brukar onanera. Är det vanligast att använda händer och fingrar eller har de flesta en dildo till hjälp? Känner att jag inte riktigt vågar fråga mina kompisar om hur de gör. Svar: Dina tjejkompisar säkert skulle vara till mer hjälp än du tror. Testa! Förmodligen har de tänkt samma eller liknande tankar. Nu till din fråga. Det är svårt att riktigt veta, vad som är vanligast, men en kvalificerad gissning är att det är händerna som är vanligast. Det är ju så behändigt att man alltid har dem redo – det krävs ingen planering eller speciell plats. Det är också så de flesta börjar experimentera med onani, genom att helt enkelt ta på sig själva. Ofta hittar man ”sin grej” med fingrarna och ofta fortsätter man med det – och lägger till en sexleksak på vägen. Men! Självklart finns det massor som bara kör med en sexleksak, för att de helt enkelt gillar det bäst. Så, alla gör olika, man gör som man vill och allt det där. Men fingrar är förmodligen vanligast!

Är det okej för tjejer att kolla på porr?

Fråga: Är det fel att som tjej gilla porr? Jag skulle vilja hitta några hemsidor där man kan hitta videor där man och kvinna har sex med varandra. Utan att det kostar, så att man slipper köpa någon video utan bara kan trycka på play? Jag vill bara få lite hjälp på traven med att fantisera när jag onanerar. Jag vill inte kolla på någon grov porr där tjejen blir till exempel utnyttjad, bara helt vanligt hett sex! Svar: Att det skulle vara på något som helst sätt mer tillåtet för killar att gilla porr än tjejer – DET är fel. Fel fel fel. Det är inget fel alls med att gilla porr, kille som tjej. Det är klart att överdriven konsumtion och förväxling av vad som är verklighet och vad som är regisserat/ihopklippt kan ha negativa konsekvenser, men så är det ju med det mesta. Som onanibooster kan det vara alldeles fantastiskt med lite porr! Den vanliga porren man ser i dvd-hyllan kan kännas så tillgjort och därför osexigt. Men det finns en del sidor på internet som kan vara bra, det är sidor där vanliga människor lägger upp sexfilmer – som ett sex-youtube. Youporn.com och redtube.com är de största. Där kan du välja vad du vill se på för typ av video så du får precis vad du vill ha. Sugen på dirty talk i sängen? VR ger dig tips… Vi har dessutom listat några sexleksaksfavoriter… … och här hittar du shoppingtips som kan hotta upp sexlivet. Istället för leksaker kan man ju kolla på film. Hannah Arnhög har recenserat några riktigt heta rullar för två… … eller varför inte spela spel? Här hittar du Veckorevyns stora förspel som garanterar fantastiskt sex! Sugen på sexig musik? VR har listan! Och du, det finns faktiskt mat som fungerar som lusthöjare också…

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white