in

Bäst i test: sexleksakerna som får dig att komma om och om igen

bäst i text sexleksaker
Bild: Danny G / Unsplash

Bland alla tusentals sexleksaker som finns på marknaden så kan det vara svårt att hitta den som passar just dig. Vi guidar dig till de som är bäst i test så att du kan hitta din perfekta match! Mer

Är du ute efter effekten av oralsex, eller kanske letar du efter en sexleksak som stimulerar G-punkten? Vi har valt ut våra favoriter på marknaden. Men först, låt oss reda ut lite frågetecken!

Vad är en lufttrycksvibrator?

Istället för vibration så stimulerar en lufttrycksvibrator hela klitoris med hjälp av tryckvågsteknologi. Vibratorn kan ge en känsla av oralsex. Här kan du läsa mer om lufftrycksvibratorn – sexleksaken som ger orgasmgaranti.

Vad är en G-punktsvibrator?

Var finns ens G-punkten? Jo, det är en liten erogen zon på framväggen av vagina. En del sexleksaker är speciellt framtagna för att stimulera just den punkten, och ser ofta ut som en dildo med en böjd topp. Här är allt du behöver veta om den mytomspunna G-punkten.

Satisfyer Pro 2 Next Generation

sexleksaker: för henne honom och par. bäst i test. satifyer pro

Många som testat intygar att den här sexleksaken är det närmaste man kommer känslan av oralsex. Satisfyern är en lufttrycksvibrator som är helt vattentät och har elva olika lägen, så att du själv kan bestämma hur intensivt den ska stimulera klitoris. Laddas enkelt med tillhörande magnetisk usb-laddsladd.

9 satisfyer 2 next gen light gold whte 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white

Smack Läppstift-vibrator

smack lipstick vibrator usb

En liten och diskret vibrator i läppstiftsform. Kisser Lipstick Stimulator har tio olika vibrationsmönster och är helt vattentät, så att du enkelt kan ta med den in i duschen eller badet. Laddas enkelt med usb-sladd. Vibratorn är enkel att bära med sig, för att kunna ge njutning var som helst och när som helst.


Broklyn Vibe and Rotator, rabbit-dildo

4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone

En klassisk rabbit-dildo i ny tappning. Den här har 12 olika vibrationer, 4 rotationer, och stimulerar både g-punkten och klitoris samtidigt. Dildon vibrerar och roterar för att stimulera g-punkt på bästa sätt, och vibratorns ”öron” stimulerar klitoris. Den är helt vattentät och drivs med fyra AAA-batterier.


Partner Whale för par

8 satisfyer couple vibe partner whale blue

En sexleksak för heterosexuella par som bärs av kvinnan under själva sexakten, och som samtidigt stimulerar penis när den är i kvinnan. Den nedre delen av Partner Whale stimulerar inuti och den övre delen stimulerar klitoris. Helt vattentätt och laddas med USB-sladd.

B Swish Bgee Classic Purple G-punktsvibrator

sexleksaker g-punktsvibrator

En tunn och slät G-punktsvibrator som har en vinklad topp för att komma åt på rätt ställen. Det finns fem olika stimuleringslägen som regleras med en knapp. Den är helt vattentät och drivd med två AAA-batterier.

Läs mer och köp här.

Pinkyhop – penisring och rabbit!

4 pinkyhop vibrating cock ring usb watrerproof silicone

En vibrerande sexleksak som placeras på penis för att ge kvinnan klitorisstimulans under samlag. Den är nästan ljudlös och sitter skönt och säkert. Den är vattentät och laddas med USB-sladd.

Sona från svenska Lelo

sexleksaker för henne bäst i test

Lelos Sona påminner på många sätt om Satisfyer Pro i hur den stimulerar klitoris. Med hjälp av ljudvågor stimuleras minst 75 procent av klitoris, inte bara den synliga delen. Även med den här leksaken blir känslan att likställa med oralsex. Den är helt vattentät och laddas med USB-sladd.

Tips för dig som vill börja använda sexleksaker

  • Gör research! Vilken typ av stimulering vill du ha? Är det klitoris eller g-punkten som du vill börja utforska? Eller kanske båda?
  • Använd glidmedel. Nästan alla sexleksaker på marknaden går att använda med glidmedel, det gör hela upplevelsen bättre och smidigare.
  • Rengör ordentligt. Rengör dina sexleksaker ordentligt efter varje användning, det är viktigt för hygienen och för sexleksakernas hållbarhet.

Frågor och svar om sexleksaker

I den här artikeln går vi igenom de vanligaste frågorna om sexleksaker och glidmedel, om dirty talk och stämningsfull musik. Håll till godo!

Vad ska jag köpa för glidmedel?

Det finns två varianter som i rekommenderar, vilka är dessa:

  • Vattenbaserat glidmedel, som är bra för den som bara behöver lite extra glid, eftersom det torkar ut ganska snabbt.
  • Silikonbaserat glidmedel, som ger glid i evigheter och är bättre, men dyrare. Oljebaserade, som till exempel vaselin, är inte lika bra och kan förstöra kondomer.

Hur introducerar jag glidmedel för min partner?

Det bästa sättet är att bara ta fram flaskan när ni har förspel, ta lite på din partner, lek med det och få det till en kul och naturlig del av sexet.

Hur introducerar jag en sexleksak för min partner?

Du kan prova att prata lite allmänt om sexleksaker med din partner. Får du en positiv reaktion, så berätta att du har en och ta fram och visa! OBS: det kan vara bra att visa den under avslappnade former och inte mitt i akten.

Jag är sugen på att köpa min första sexleksak, vad ska jag köpa?

En liten vibrator brukar vara ett bra förstaköp. Köp något litet som tilltalar dig. Glöm inte glidmedel!

Vad är en penisring?

En penisring är en ring av till exempel silikon eller gummi som sätts runt penisroten. En penisring kan förstärka en erektion och kan även hjälpa killar som lätt tappar ståndet. Det finns även penisringar med knoppar eller vibrerande delar som stimulerar klitoris under samlag för partnerns njutning. De finns i massor av modeller och kan vara kul att testa.