in

Sexleksaken som skapar revolution – ”Jag har aldrig upplevt något liknande”

Cassandra Klatzkow i Orgasmgarantin
Faksimil SVT

En ny sexleksak har revolutionerat kvinnors orgasmer. Vi har pratat med Cassandra Klatzkow och Emilie Ebbis Roslund, som medverkar i SVTs nya serie ”Orgasmgarantin”, om synen på kvinnliga orgasmer. Mer

koplankar 1024x37

Satisfyer, Womanizer och Sona cruise – kärt barn har många namn. Lufttrycksvibratorn har blivit en älskad vän i många kvinnors hem de senaste åren, och nu har SVT Edit släppt en kort dokumentär, Orgasmgarantin, som undersöker på vilket sätt den nya tekniken har skapat en orgasmrevolution.

Sexleksaken skiljer sig nämligen från tidigare vibratorer som är skapta för fittbärare. Den nya vibratorn bildar nämligen ett lufttryck på klitoris som stimulerar hela klittan och inte bara det man kan se. Många upplever att kroppen är i trans eller att fittan ska explodera när de använt den. I dokumentären Orgasmgarantin upplever flera av intervjupersonerna att de får ene helt ny känsla när de använder den. Kvinnor och andra med klitoris som tidigare upplevt att de vart asexuella, mindre kåta eller bara haft svårigheter för att nå orgasm vittnar om att en helt ny värld av orgasmer öppnat sig tack vare den nya sexleksaken.

”Det var så otroligt intensivt”

Influencern och kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow har med sina nästan 40 000 följare en öppen dialog om sex. Hon säger att hon var oerhört skeptiskt innan hon provade vibratorn, men att hon när hon provade den blev allt annat än besviken.

View this post on Instagram

Oj va gosig och underbar 🥰

A post shared by CASSANDRA KLATZKOW (@cassklatzkow) on

– Min första upplevelse var otrolig. Jag hade aldrig upplevt en liknande orgasm tidigare och blev nästan rädd. Det var så otroligt intensivt och kändes i hela kroppen, säger Cassandra.

Cassandra berättar att det var ett självklart val för henne att medverka i ”Orgasmgarantin”, då hon alltid varit öppen och avslappnad kring att prata om onani och sex.

– Det är fortfarande otroligt tabubelagt och skamfyllt för många. Dessutom finns det alldeles för mycket kunskapsluckor, säger Cassandra.

Tidigare har penetrationssex och sex med andra spelat roll i hur man designat sexleksaker, medan den nya vibratorn är skapt för att man ska kunna nå maximal njutning på egen hand. Samtidigt som att det är fantastiskt att vi nu har en orgasmgaranti är det också lite tragiskt. Kvinnor har svårare att njuta av sex och trots om det finns massor av hjälpmedel och sexleksaker där ute är det inte förrän nu en vibrator designats enbart efter fittans behov. Cassandra menar att vibratorn inte funnits på marknaden tidigare eftersom vi lever i ett patriarkat och kvinnans njutning är sekundär.

Vad är ditt bästa orgasmtips till fittbärare?

– Skaffa en lufttrycksvibrator.

”Jag lärde mig hur man stimulerar en kille – men aldrig mig själv”

Journalisten och modern till den populära podden Singelrådet, Emilie Ebbis Roslund, medverkar också i dokumentären och även hon är nöjd med lufttrycksvibratorn.

– En kompis tipsade mig om att testa den för typ två år sen. ”Jag kom två gånger i rad”, mer än så behövde hon inte säga, säger Ebbis.

View this post on Instagram

¿bonjour?

A post shared by Emilie Ebbis Roslund (@ebbiskatt) on

Ebbis berättar att hon först trodde att hennes kompis överdrev tills hon själv provade vibratorn och insåg att hennes kompis hade rätt. Ebbis berättar att det liksom för Cassandra var ett självklart val att vara med i Orgasmgarantin.

– Som tonåring sträckläste jag alla tjejtidningar som fanns och lärde mig allt om hur man stimulerar en kille, men aldrig mig själv, säger Ebbis.

Ebbis menar att det idag finns så mycket olika slags sexleksaker och att hon vill sprida ordet så att kvinnor inte går miste om fler orgasmer.  

I dokumentären lyfts statistiken på kvinnors svårigheter att nå orgasm fram, där 25 procent av världens kvinnor upplever svårigheter att få orgasm. I dokumentären berättar flera att de tack vare den nya sexleksaken fått fontänorgasmer och intensivare orgasmer överlag.

Vad är ditt bästa orgasmtips till fittbärare?

– Lufttrycksvibrator i kombination med nån form av penetration med BÖJ.  Sen är vi ju alla lite olika formade, så det bästa är att testa sig fram, säger Ebbis.

Se dokumentären på SVT play här

4 sexleksaker som ger orgasmgaranti

Apotek Hjärtat kan du köpa favoriten Satisfyer pro. Den har 11 stimulansnivåer, är helt vattentät och har utbytbart huvud. Läs mer och köp här.

satisfy pro

Sinful kan du köpa den populära Womanizern. Den stimulerar din klitoris med hjälp av kittlande och pulserande tryckvågor. Läs mer och köp här.

womanizer

Vuxen har en nyare version av vår älskade Satisfyer. Den har tystare vibrationer än tidigare Satisfyer pro och har dubbla motorer. Läs mer och köp här.

Klitorisstimulation med denna Satisfy Pro

Sona Cruise från Lelo är en annan favorit. Är du redo? Läs mer och köp här.

orgasmgaranti med denna sexleksak

A


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white