in

Porr för kvinnor – bästa sajterna, poddarna och novellerna

porr för kvinnor
Bildkälla: Malvestida Magazine / Unsplash

Letar du efter internets bästa porr för kvinnor? Vi har samlat sajterna, novellerna och poddarna du inte får missa! Mer

Tycker du det kan kännas svårt att onanera på egen hand? Kanske är du på jakt efter en ny sexleksak eller också behöver du tips på sajter som får dig i rätt stämning? Vi har samlat våra bästa tips och leksakerna som gör jobbet åt dig!

Vad är porr för kvinnor?

Först och främst, vad menas ens med porr för kvinnor? Det är såklart väldigt individuellt vad man går igång på och alla är olika. Därför går det inte att säga vad som är just porr för kvinnor. Men att många, oavsett könstillhörighet, kollar på porr är en sak som är säker. En studie från Folkhälsomyndigheten 2019 visar att 32 procent av kvinnorna i studien tittar på porr och att 3 procent är frekventa användare.

Studien visar också att hög porranvändning kan leda till att man känner sig missnöjd med sitt egna sexliv, men också att de som ofta tittar på porr tenderar att se mindre allvarligt på mäns våld mot kvinnor. I de fallen kan det handla om att man kollar på porr som innehåller just inslag av våld mot kvinnor.

Så sent som förra året rapporterade The Guardian att världens största porrsajt, Pornhub, innehåller videor med filmade sexuella övergrepp, våldtäkter och hämndporr. Dessutom går många videor på sajten att kolla på utan kostnad, vilket kan ge en hint om vad personerna i videon tjänar på att medverka. Det finns inte heller något krav på åldersgräns på sidan.

porr för kvinnor sajter
Bildkälla: Malvestida Magazine / Unsplash

Finns det etisk och feministisk porr?

De senaste åren har sajterom gör feministisk, rättvisemärkt och etisk porr hyllats. Det har fungerat som någon slags motpol till mainstream-porren, som i många fall fokuserar på mannens njutning snarare än kvinnans. Men finns det mer eller mindre bra porr? På ett sätt, ja! På de flesta av dessa sajter, så som Lust Cinema, A Four Chambered Heart och Pink Label tv, behöver man betala för att ta del av materialet. Många av sajterna menar också att de som medverkar i filmerna gör det under bra arbetsvillkor.

Men även den feministiska porrindustrin har kritiserats. Så sent som 2018 riktade en tidigare anställd kritik mot den svenska porrproducenten Erika Lust. Hennes produktioner har hyllats för att lyfta den kvinnliga perspektivet och för att producera porr på ett etiskt sätt, men personen i fråga vittnade om dåliga arbetsvillkor och anklagade produktionen för att inte ha varit tillräckligt lyhörda för hens önskemål inför filminspelningen. Något som bland annat lett till att hen känt sig frånkopplad under filminspelning, enligt Jezebel. Senare twittrade personen att ”Erika Lust has a Serious #Metoo Problem”. Efter kritiken släppte företaget nya riktlinjer, där frågor om säkerhet och samtycke stod i fokus.

Porr för kvinnor – här är de bästa sajterna, poddarna och novellerna

Det kan vara svårt att till hundra procent veta om personerna som medverkar i porrfilmer gör det under rätt omständigheter. Men det finns en hel del andra platser att vända sig till om man vill komma i rätt stämning och samtidigt försäkra sig om att man inte bidrar till porrindustrin. Vad sägs om spelfilmer med erotiska inslag, sexnoveller eller poddar att fantisera till? Här är våra bästa tips!

1. Sexnoveller

Sexnoveller är ett bra sätt att tillfredsställa alla möjliga sexuella fantasier, eftersom att internet innehåller en hel uppsjö av noveller på olika teman. Här finns alltså garanterat något för alla, så leta dig fram tills du hittar något du gillar. De flesta är helt gratis att läsa, och ofta är det användare som skickar in noveller till sajten. Några sidor där du kan hitta sexnoveller är:

2. Sexhistorier på Reddit

Reddit innehåller en hel del trådar där användare själva delar med sig av sina bästa sexhistorier. Verkliga eller inte, här finns garanterat en hel del för att väcka fantasin till liv. De flesta är dock på engelska, men om det inte gör dig något kommer här två tips:

3. Sexbloggar

Om du gillar när det känns lite mer verklighetstroget är sexbloggar något för dig! Och det finns en hel del att välja mellan. I vissa fall är det en person som delar med sig av sina bästa sexhistorier, och i andra fall är det pars som bloggar ihop. Här är några tips:

4. Poddar med sexnoveller

För dig som vill lyssna på sexnoveller istället för att läsa finns det såklart en hel del att välja bland på Spotify och andra poddkanaler. har Ligga med P3 en stort arkiv av erotiska noveller. Ett annat tips är The Kiss Me Quick’s Erotica, podden där Rose Caraway och hennes gäster läser sexiga berättelser.

5. Erotiska filmer – så hittar du filmerna på Netflix

Below Her Mouth och Love är bara några filmer som innehåller en hel del intima sexscener. Visste du förresten att Netflix är fullt av filmer med erotiska inslag? Det gäller bara att veta vad du ska söka på! Testa skriva in ord som ”steamy”, ”erotic” och ”intimate” och se om du hittar vad du söker.

Sexleksaker som uppar ditt orgasm-game

Vad sägs om en ny sexleksak som gör jobbet åt dig? Här är våra tre bästa tips!

Satisfyer Pro 2

Porr för kvinnor

Det finns en anledning till att Satisfyer Pro 2 är så omåttligt populär. Lufttrycksvibratorn stimulerar din klitoris med hjälp av tryckvågsteknolig, vilket är så nära oralsex man kan komma med hjälp av en sexleksak. Läs mer och köp här.

Broklyn roterande rabbit-vibrator

Porr för kvinnor

Här är en rabbit-vibrator som täcker alla behov. Den roterar i 4 olika hastigheter, vilket kan kombineras med 12 olika typer av vibrationer. Läs mer och köp här.

Lufttrycksvibrator från Lelo

Porr för kvinnor

Lufttrycksvibrator från Lelo som stimulerar din klitoris med hjälp av vågteknologi. Läs mer och köp här.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white