in

Poddtips! Här är 11 poddar du inte får missa

Lyssna på poddar
Bildkälla: Rakhmat Suwandi / Unsplash

Vill du lyssna på en ny podd? Vi har valt ut några favoriter för dig som behöver lite inspo. Mer

1. Magdas dagbok

I Expressens podcast Magdas dagbok ger journalisten och utrikeskorrespondenten Magda Gad lyssnarna en rapport inifrån krigets Afghanistan. Här har du alltså ett bra sätt att följa utveckligen och hålla dig uppdaterad om vad som händer där! Redan nu finns fyra avsnitt av podden ute och du kan lyssna på den här.

2. Raseriet – Podden med Amie & Fanna

I podden Raseriet får vi en gång i veckan uppdateringar från Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrbys vardag. Vi som lyssnare får ta del av deras samtal och spaningar om allt från relationer och populärkultur – till rasism och aktuella händelser. Du kan lyssna på den här.

3. Sekter

Hur kommer det sig att människor ansluter sig till en sekt och vilka är ledarna bakom rörelserna? I den här podden får vi som lyssnare lära oss allt om både ökända och välkända sekter – och de vi knappt hört talas om innan. Den fjärde säsongen av Sekter har premiär den 7 september och kommer programledas av Soraya Hashim. Lyssna på den här.

dokumentär poddar
Bildkälla: Siddharth Bhogra / Unsplash

4. P3 ID

Vilka är personerna bakom kändiskapen? I Sveriges radios P3 ID djupdyker vi i några av vår tids mest kända personer – och får reda på (nästan) allt som finns bakom ytan. Hittills har podden bjudit på avsnitt om bland andra Meghan Markle, Serena Williams och Kamala Harris. Varannan vecka får vi lära känna en ny person och du kan lyssna på podden här.

5. P3 Musikdokumentär

I likhet med P3 ID får vi i P3 Musikdokumentär lära känna ett gäng kändisar och idoler. Men i den här podden är det begränsat till musikartister. P3 Musikdokumentär har hittills gett oss avsnitt om bland andra Dolly Parton, Megan Thee Stallion och Nicki Minaj (för att bara nämna några!) Det kommer ett nytt avsnitt varannan vecka och du kan lyssna på podden här.

6. Dumma människor

Är alla narcissister? Varför blir man besatt av de som avvisar en? Vilka fördelar har snygga människor i livet, och varför? I Dumma människor får vi reda på vad forskningen säger om mekanismerna bakom mänskligt beteende (för ja, det finns nästan alltid en vetenskaplig förklaring!) Podden programleds av Lina Thomsgård och Björn Hedensjö och du hittar den här.

bästa poddarna 2021
Bildkälla: Math / Unsplash

7. Daddy Issues

Julia Frändfors och Julia Lyskova mår p. Alla måste lyssna!” Så lyder beskrivningen av podden Daddy Issues. I den får vi lyssna på nära samtal mellan vännerna Julia och Julia, när de avverkar allt mellan himmel och jord. Podden finns exklusivt på podcasttjänsten Podme, vilket betyder att du behöver ha ett konto där för att kunna lyssna. Men vi lovar att det är värt det! Du hittar den här.

8. Tack för maten!

Tack för maten! är en cookalong-podd med Siri Barje och Kristoffer Triumf. I podden lagar de allt från klassiska recept på pannbiff med gräddsås, Mac’n cheese och potatisgratäng – till lite mer nytänkande recept som halloumi carbonara, krämig majspasta och One pot tofu. Inhandla ingredienserna och laga receptet medan du lyssnar! Du hittar den här.

9. P3 serie

Älskar du spänning, thriller och krim? Då är Sveriges radios P3 serie en podd för dig. Den består av ett gäng olika minidramaserier, som alla innehåller mellan sex till åtta avsnitt. Så om du gillar att lyssna på drama och fiktion, men tycker att en hel ljudbok är ett för stort commitment, ska du lyssna på P3 serie här.

10. Ursäkta?

Ursäkta? är en av Sveriges absolut största poddar. I den får vi en gång i veckan uppdateringar om vad som händer i vännerna Johanna Nordström och Edvin Törnbloms liv. Lyssna om du gillar att ha kul! Du hittar den här.

11. Brita Zackari och Parisa Amiri

Varje fredag uppdaterar Brita Zackari och Parisa Amiri oss om vad som hänt under veckan som gått. Främst avverkar de ämnen kopplat till populärkultur, men det blir också en hel del politik och nyhetsuppdateringar. Du kan lyssna på podden här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.