Ny studie: Att titta på hundvalpar förbättrar ens förhållande

Att titta på bilder på gulliga hundvalpar gör vi mer än gärna ändå, men nu får vi ytterligare en bra anledning till att titta ihjäl oss på söta valpar.

Enligt en studie som publicerats i Psychological Science har man kommit fram till att de som tittar på bilder på hundvalpar och kaninungar bredvid bilder på ens partner utvecklar mer positiva associationer till sin partner.

Forskarna analyserade 144 gifta par. I genomsnitt var deltagarna 28 år gamla, och paren hade varit gifta i fem år eller mindre.

Först delades paren in i två grupper. I sex veckor fick sedan grupperna titta på olika foton, som låg bredvid foton på deras parter. Den enda gruppen fick titta på gulliga hundvalpar och kaninungar. Den andra gruppen fick se mer neutrala och icke-gulliga bilder. Till exempel bilder på knappar, skriver Hellogiggles.

Efter att de fått titta på bilderna skulle de beskriva sin parter för forskarna. Man kom fram till att de som sett bilder på valpar och kaniner hade mer positiva saker att säga om sin partner. De deltagarna rapporterade också en förbättring av kvaliteten i äktenskapet.

Studien visar betydelsen av hur viktigt det är med visuella associationer. Även om bilder på hundvalpar inte kan ersätta metoder så som parterapi för att göra ens förhållande bättre om det knakar i fogarna så skadar det ju definitivt inte att testa.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Ny studie: Att titta på hundvalpar förbättrar ens förhållande
NÄSTA Det här är det populäraste stället på Airbnb – du kommer vilja boka en natt direkt