in

Drömmer du om att du är otrogen mot din partner? Här är förklaringen!

drom otrohet

Om du har drömt att du varit otrogen mot din partner dyker säkert en massa frågor upp i huvudet. Vad det betyder för er relation, till exempel. Och vi har förklaringen! Mer

Sexdrömmar kan ju vara superhärligt, men om du är i ett förhållande och vaknar i panik på grund av att du drömt en sexdröm om någon som inte är din partner är det inte lika härligt.

Vad betyder det att drömma om att man är otrogen? Även om du vet att du inte tänker på någon annan än din partner på ett sexuellt sätt, och du vet att du aldrig skulle vara otrogen på riktigt, så kan en sexdröm om någon annan få dig att känna att något är riktigt fel i ditt förhållande.

Men att drömma om otrohet betyder inte nödvändigtvis att du vill vara otrogen mot din partner.

– En otrohetsdröm kanske inte antyder otrohet alls, utan istället kanske antyder att du ska kolla djupare på vad symboliken i att vara otrogen verkligen betyder för dig, säger psykologen Danielle Forshee till Refinery29 UK. Och symboliken i otrohet kan betyda olika saker, beroende på din kultur och vad din uppväxt lärt dig om otrohet till exempel.

För vissa kan otrohet innebära att bryta ett löfte. Kanske finns det något sorts åtagande som du vill dra tillbaka, som att säga upp dig från ditt jobb eller något sånt banalt som att skippa att hänga med kompisgänget i helgen. Om du funderat på att bryta ett löfte eller åtagande kan det dyka upp omedvetet i dina drömma som otrohet.

– Om du funderar på att vara otrogen mot din partner finns det någonstans i er historia där ni lovade att vara trogna mot varandra, och nu tar du tillbaka det du lovat, förklarar Stephanie Gailing som är livscoach och jobbar med drömmar. Så att bryta ett annat sorts löfte spelar in på samma tema, och din oro över det visar sig i en annan (sexigare) form.

Alltså, dina sexdrömmar (de om otrohet, i alla fall) kanske inte handlar om sex alls. Men år andra sidan kanske de gör det ändå. Att tolka drömmar är inte helt lätt och det finns inte supertydliga regler att gå efter. Så att drömma om otrohet kanske inte betyder samma för dig som det gör för någon annan. För vissa kan en otrohetsdröm komma från att ha flirtat eller att ha en attraktion med någon, som inte är ens partner, IRL.

– Om dina sexdrömmar handlar om en specifik person, särskilt någon du känner, borde du överväga om det finns en riktig attraktion (inte ett problem) och någon form av flirtande med hen (ett problem), säger Jessa Zimmerman som är certifierad sexterapeut. Kanske handlar dina drömmar om några av de fantasier du har när du är vaken, och det kan innebära ett samtal med din partner.

Du behöver nödvändigtvis inte berätta att du drömt att du haft sex med någon annan, när du vill prata om din sexdröm, men du behöver däremot prata med din partner om eventuella problem som kom upp till ytan i din dröm. Även om du inte flirtar med någon annan IRL, så kan en otrohetsdröm ge dig en push att ta tag i din relation, berättar Zimmerman.

– Hur lycklig är du, på riktigt, med ditt sexuella förhållande med din partner? Tänk på om det finns stress kring sex, om du är nöjd med hur ofta ni har sex, om du kan uttrycka dina önskningar och få dem uppfyllda, och om det känns så bra med din partner att du vill ha sex med hen, säger hon. Om du är missnöjd med ditt sexliv kan drömmar om otrohet vara ett symptom.

Kom ihåg att drömmar som indikerar på riktiga problem sällan dyker upp helt oväntade. Chanserna finns att du definitivt redan vet att något är på tok innan du drömmer att du är otrogen. Och om det inte finns några tecken på att något är fel i din relation kan en otrohetsdröm bara vara en sexdröm.


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white