in

Misstaget alla gör när de väljer Tinder-bild

tinder
Bildkälla: Unsplash

Att spela svår, ghosta och ge blandade signaler verkar vara ett minne blott, i alla fall om vi ska tro en ny rapport från Tinder. Dessutom är det slut med tillrättalagda bilder och filter, så hur ska man bete sig i dejting-djungeln egentligen? Vi har några tips! Mer

Det var inte så länge sedan det var helt otänkbart att gå på dejt med någon man träffat på nätet, och när Tinder lanserades 2012 fanns det inte på kartan att en matchning där skulle kunna leda till något seriöst. Nu, tio år senare, är nätdejting det vanligaste sättet för singlar att få kontakt med varandra. Vi kan ärligt talat inte ens komma ihåg hur vi bar oss åt innan? 

Majoriteten av de som är under 30 år använder dejtingappar – och mer än hälften av dem har varit i en seriös relation med någon de träffat på Tinder, visar den nya rapporten Future of Dating. Samma rapport visar också på stora skillnader mellan generation Z (alltså de som är mellan 18 och 25 år) och vi millennials. Tinder, som har tagit fram rapporten, slår fast att den yngre generationen är betydligt bättre på rak kommunikation, ärlighet och att vara öppen med vad man vill ha i en relation.

Så väljer du rätt bilder till din profil

Det nya idealet verkar istället präglas av autenticitet, bilder utan filter och allt som inte känns tillrättalagt. Det är liknande tendenser som vi ser i andra sociala medier, men när allt kommer till kritan går Tinder ändå ut på att bedöma varandra utifrån utseende. Vad tänker de som är ansvariga för appen om det egentligen?

– Vi har lagt till mer på profilerna och gjort det enklare att läsa mer om varandra och vad man letar efter, säger Melissa Hobley, marknadschef på Tinder. 

Hon menar att bilderna ska berätta något om vem man är, och att Tinders användare inte är tillräckligt bra på detta.

– Många lägger upp bilder där de tycker att de är snygga, men istället ska man välja bilder som säger något om en. 

Enligt Melissa Hobley är detta också en bra konversationsstartare, då personer man matchar med oftare frågar om bilder än om det som står i ens profil. 

– På min profil har jag en bild på mig när jag springer ett maraton i Chicago, men det står “Jag har sprungit ETT maraton och jag kommer aldrig springa ett maraton igen”. 30 procent av alla meddelande jag får handlar om den bilden!, säger hon.

tinder1
Melissa Hobley, marknadschef på Tinder.

Därför är generation Z bättre än millennials på att dejta

Förutom att det nya dejting-idealet präglas av autenticitet, anser generation Z att rak kommunikation är nyckeln till en lyckad relation. Enligt rapporten finns det stora skillnader mellan den yngre generationen och millenials när det kommer till just dejting.

– Gen Z är mer uppriktiga och ärliga, medan millennials är proffs på att ghosta, säger Paul C. Brunson, som är expert på relationsinsikter hos Tinder.

I rapporten Future of Dating framgår att tre av fyra millennials ansåg att det var normalt att spela spel när de själva var i den åldern som den yngre generationen är i nu. Dessutom anser hälften av de tillfrågade att generation Z har en hälsosammare inställning till dejting än vad de själva har. 

Men vad är det den yngre generationen gör rätt, och som vi verkar missa? Först och främst verkar de värdera sin mentala hälsa väldigt högt – 80 procent menar att deras eget mående är högsta prioritet.

Men finns det en risk att det slår över? Att man blir för självcentrerad, och får svårt att prioritera en annan människas känslor och mående?

– Problemet är att man tidigare inte har brytt sig tillräckligt mycket om sig själv i relationer, säger Paul C. Brunson och menar att sätta sig själv och sitt eget välmående i första rummet är en förutsättning för att bygga starka relationer. 

paul
Paul C. Brunson, expert på relationsinsikter hos Tinder.

Kan generation Z och millennials dejta varandra?

De flesta unga singlar tycker också det är viktigt att dejta med tydliga intentioner, och att de vill redan från början veta vad en potentiell partner vill få ut av dejtandet. Risken för blandade signaler minskar alltså!

Även om de flesta unga singlar dejtar med intentionen att hitta en seriös relation, är det mer öppna för att relationen kan se ut på olika sätt. Monogami är inte längre det självklara valet, och de drömmer inte om äktenskap, barn och stabilitet (varning för att låta som en äkta millennial, men vi får väl se vad de säger när de själva börjar närma sig 35!).

Men kan generation Z och millennials dejta varandra?

– En bra relation bygger på att man har liknande värderingar, och att man vill samma saker i förhållandet. Och visst kan man hitta en Gen Z och en millennial som har det. Men om man ska generalisera så pratar de inte samma språk, säger Paul C. Brunson.VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white