in

7 otippade saker som kan förstöra din sexlust (och hur du kan ändra på dem!)

sexlust dragare

Många känner nog ibland att sexlusten går ner. Det kan bero på allt ifrån att man är inne i en svacka i förhållandet till att ens preventivmedel inte fungerar som det ska. Men det finns också de lite mer otippade saker som kan dra ner sexlusten, här är sju av dem. Mer

 1. Du eller din partner snarkar

  Om du eller din partner snarkar varje natt kan det vara ett tecken på sömnapné. Att ha sömnapné innebär att ens kropp har låg testosteronnivå, och det bidrar till låg sexlust oavsett kön. Snarkningar är ju inte heller det sexigaste ens partner kan göra, så…
 2. Du har ätit mycket halvfabrikat eller bearbetad mat

  Mat som har mycket mättat fett täpper till dina artärer och hindrar att blod kan ta sig till ditt könsorgan. Det kan göra att det är svårt för tjejer att bli våta, och det kan göra det svårt för män att få erektion. Ju mer mat du äter som innehåller naturliga fetter, desto högre chans finns det för att ditt sexliv blir bättre.
 3. Du äter mycket kött och fisk

  Det finns många bra saker med att dra ner på kött och här kommer en till. Forskare vid Michigan State University hävdar att de restkemikalierna som tillkommer vid köttproduktionen och som hamnar i en köttbit, fiskfilén eller kycklingen är dåliga för sexlusten hos kvinnor. Om du äter mycket kött kan du alltså med fördel ta några fler vegetariska dagar i veckan.
 4. Du dricker för lite vatten

  Vatten ÄR superviktigt att få sig av många orsaker. Att inte ha tillräckligt med vatten i kroppen kan bland annat orsaka huvudvärk eller irritation. För lite vatten i kroppen gör också att din vagina blir torrare, vilket inte är så najs när det kommer till sex. En annan grej som också ofta är inblandat när det kommer till sex är kyssar, och man får sämre andedräkt när man inte dricker tillräckligt med vatten.
 5. Du eller din partners sömnschema är bananas

  År 2011 kom forskare vid University of Chicago fram till att för lite sömn var kopplat till en lägre nivå av testosteron för män, vilket bidrar till en lägre sexlust. Det kan innebära att kvinnors sexlust också kan påverkas om man inte får sova tillräckligt varje natt. Se till så att du får sova runt sju timmar per natt och att det är en bra nattsömn.
 6. Du äter mycket socker innan läggdags

  Netflix & chill men sin partner innan man ska sova i all ära, men om ni ska ha något att äta under tiden är det bra att välja bort sockret. En höjning av blodsockret kan innebära att ens testosteron kan sjunga med 25 procent (vilket vi ju lärt oss nu inte är bra), vilket kan leda till att du inte känner någon sexlust. Välj något bättre snack!
 7. Du äter för lite kalorier under dagen

  Om du går på på någon diet eller detox, eller bara inte äter tillräckligt under dagen, kan det resultera i att du känner dig mycket mindre intresserad av sex än vad du gjort tidigare. När du äter mindre kalorier påverkas din sexlust direkt. Om du till exempel ska träna men har ätit för lite under dagen kan du känna att din energinivå är låg och att du inte orkar träna – precis så är det med sex också. Se till att äta en balanserad diet och att du får i dig tillräckligt med kalorier.
Tack Hellogiggles för inspo! Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks! Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat! instagram-snap-folj-oss

VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white