in

5 tips för bättre onani och orgasmer

onani

Ta onanin till en helt ny nivå med de här tipsen! Mer

Att prata om onani bland kvinnor kan än idag kännas lite tabubelagt, men faktum är att hos kvinnor i åldrarna 18 till 30 onanerar 92 % och mer än hälften gör det två gånger i veckan. Så det är inte bara otroligt bra för kroppen att tillfredsställa dig själv, det är alltså också vanligt (och helt normalt!).

Hjälper onani mot stress?

Det som händer i kroppen när du onanerar är både bra för ditt psykiska och fysiska välmående. Du sover bättre, får mindre huvudvärk, minskar stress och efter en orgasm fylls din kropp med dopamin och oxytocin (kärlekshormonet) som gör dig glad och energifylld. När du onanerar blir du ett med din sexuella energi och tar reda på vad du gillar och behöver för att tillfredsställas. Onani gör dig alltså till en bättre sexpartner!

Onani vid ägglossning – därför ökar sexlusten

Alla är såklart olika, men för många ökar sexlusten under de perioder då man är som mest fertil, det vill säga under ägglossningen. Men varför? Enligt HelloGiggles har det med hormonerna i kroppen att göra och en ökad sexlust under dessa perioder är ett sätt för kroppen att hjälpa dig bli gravid. Men hur du tillfredställer dig själv på bästa sätt kan kännas svårt, speciellt om man inte utforskat onani särskilt mycket. Därför har vi listat 5 sätt att göra det lättare!

onani podd ägglossning mot stress
Bild: Taras Chernus on Unsplash

1. Mind blowned-onanin

Tänd ljus, spela sensuell musik från Spotify, stäng av ljudet på mobilen (eller ännu bättre, ta på vibrationen..) och släpp kontrollen! Stäng ögonen och ha inga gränser för var dina fantasier tar dig… ja, det är till och med okej att tänka på det heta sexet du och ditt ex hade!

2. En snabbis i duschen

Har du badkar blir denna punkt ännu bättre. Fyll badet med badskum och smörj in dig långsamt med badlotion. Genom att stå (eller ligga) i varmt rinnande vatten medan du gör dig bekväm med hela din kropp kommer få orgasmen att komma på nolltid när du sen börjar onanera!

3. Läs erotiska noveller

För att stimulera din kropp måste du börja med att stimulera din hjärna. Alltså kan det hjälpa fantasin på traven med att läsa sexnoveller, sexbloggar och Reddit-trådar med användarnas egna sexhistorier. Du hittar våra bästa tips här.

onanist synonym

4. Onani och lyssna på podd

För dig som hellre vill lyssna på en sexnovell än att läsa finns det en hel del olika alternativ att välja mellan. Sök på Spotify för att hitta just dina favoriter! Ligga med P3 har exempelvis ett stort arkiv med sexnoveller som får dig i rätt stämning.

5. Dröm dig tillbaka

Använd alla de sexuella minnen du lagrat på dig i ditt sexliv, ensam eller med någon annan och dröm dig tillbaka till de stunderna av passion och extas. Det sägs även att du får dina bästa orgasmer på egen hand, så vad väntar du på? Onanera mera!

Tack för inspo, Bustle!

Artikel av: Hanna Wikström och Frida Olheden


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white