in

VeckoRevyn nominerad till Tidskriftspriset 2019!

veckorevyn nominerade till tidskriftspriset 2019

I början av 2019 bestämde sig chefredaktör Irena Pozar för att ta över och driva VeckoRevyn i egen regi. Nu nomineras tidningen i två kategorier till Tidskriftspriset 2019. Mer

”Med ett imponerande driv, en orubblig kärlek till målgruppen och journalistik som påverkar opinionen drar man ut nya linjer för vad en tjejtidning ska vara.” Så lyder VeckoRevyns nominering till Tidskriftspriset 2019. VeckoRevyn nomineras också för tidningens stora granskning om missförhållanden på HVB-hem som ledde till konkreta politiska åtgärder.

VeckoRevyn är nominerad i kategorin ”Årets digitala tidskrift populärpress” och kategorin ”Årets utvecklare”. Det är VeckoRevyns CTO Carl Grape som nomineras till årets utvecklare för omställningen till en ny digital plattform.

Tidskriftsgalan hålls på Cirkus i Stockholm den 6 november och priser ska delas ut i 12 kategorier. I kategorin ”Årets digitala tidskrift populärpress” är även Expo, Hänt och Travronden nominerade. Tillsammans med Carl Grape är teamet bakom Breakits Kundlycka, teamet bakom Travronden Spel och teamet bakom Vi Läsers Boktipsgeneratorn nominerade i kategorin ”Årets utvecklare”.

– Som vanligt märks en fantastisk bredd och otroligt många stjärnor i vår bransch när man ser alla de som nominerats. Årets nominerade till Tidskriftspriset visar styrkan i en bransch som varje dag jobbar innovativt med fördjupad ämnesjournalistik och som skapar starka produkter för kräsna målgrupper, säger Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter till Dagens Media.

”Årets digitala tidskrift populärpress” – hela nomineringen

Varumärket har tagit klivit över till startup-världen – och plötsligt känns det piggare än någonsin. Med ett imponerande driv, en orubblig kärlek till målgruppen och journalistik som påverkar opinionen drar man ut nya linjer för vad en tjejtidning ska vara. Tidningens stora granskning om missförhållanden på HVB-hem toppade nyhetssändningar i hela landet och ledde till konkreta politiska åtgärder. Att allt detta görs med minimala resurser gör det än mer beundransvärt.

”Årets utvecklare” – hela nomineringen

Carl Grape lyckades på egen hand migrera över 20 år gamla Veckorevyn till en ny publiceringsplattform och annonsmiljö med målet att locka en ung och kräsen målgrupp. Med ett imponerande resultat vad gäller såväl engagemang som lästid, visar Carl Grape vad som är möjligt när små resurser riktas åt precis rätt håll.

Här kan du läsa alla nomineringar till Tidskriftspriset 2019.