in

VeckoRevyn utnämns till Sveriges bästa sajt 2020!

veckorevyn
Bildkälla: Mike Palmowski / Unsplash

VeckoRevyn utnämns nu till Sveriges bästa sajt 2020! När IDG presenterar sin årliga Topp100-lista hamnar vi på första plats. Mer

IDG rankar varje år Sveriges 100 bästa sajter inom en rad olika områden och i år är det VeckoRevyn som kammar hem förstaplatsen. Tidigare i veckan utnämndes VeckoRevyn till Årets bästa tidskriftssajt, men nu står det klart att VeckoRevyn vinner i samtliga kategorier – och är därmed årets bästa sajt.

– Det är så roligt att få ett kvitto på att den sajt som Carl Grape byggde från noll och med inga resurser är Sveriges bästa tidskriftssajt. Vi försöker alltid vara lyhörda inför vad målgruppen vill, och agerar snabbt när förändringar kräver det och det känns stort att andra också ser det, säger Irena Pozar, chefredaktör för VeckoRevyn.

I vinstmotiveringen går bland annat att läsa: ”Årets Topp100-vinnare visar att det inte är resurser eller antalet anställda som avgör om man lyckas på nätet eller inte. Veckorevyn är den anrika tidskriften som lyckades ta klivet över till en helt digital satsning utan att tappa fokus på kärnläsarna och samtidigt hitta nya områden, bland annat inom tung, undersökande journalistik om allvarstyngda ämnen.” VeckoRevyn hyllas också för satsningen ”ansvarsfull SEO” som exempelvis går ut på att fånga upp potentiella köpare av droger och istället informera om riskerna.

I motiveringen nämns även VeckoRevyns senaste kampanj #räddajulen. ”Så sent som förra veckan engagerade man sig i coronakrisen och arrangerade en livesänd frågestund med statsministern. Under hashtaggen #räddajulen vill man få svenska folket att bidra till minskad spridning av coronaviruset”, skriver IDG.

Tidigare i höst vann VeckoRevyns chefredaktör, Irena Pozar, pris för Årets journalist på Tidskriftsgalan.

Läs vinstmotiveringen i sin helhet här:

”Årets Topp100-vinnare visar att det inte är resurser eller antalet anställda som avgör om man lyckas på nätet eller inte. Veckorevyn är den anrika tidskriften som lyckades ta klivet över till en helt digital satsning utan att tappa fokus på kärnläsarna och samtidigt hitta nya områden, bland annat inom tung, undersökande journalistik om allvarstyngda ämnen.

Chefredaktör Irena Pozar har på ett fantastiskt sätt lyckats återuppliva och förvandla varumärket Veckorevyn till något som känns aktuellt, uppdaterat och som tar unga kvinnors liv och vardag på allvar. Tidningen har tveklöst blivit en röst för unga kvinnor i samhällsdebatten som tidigare saknats.

Genom att fokusera på helt rätt saker har Veckorevyn lyckats höja den journalistiska nivån. Förr förknippade man Veckorevyn främst med glättiga modereportage, kändisporträtt och sminktips. Idag kan du hitta djupgående granskningar och nyheter blandat med smart men ändå underhållande lättsammare innehåll.

Veckorevyn har skapat en plattform vars journalistik inte bara intresserar målgruppen utan även når ut till vuxna läsare, vilket gör tidningen mer relevant än någonsin tidigare. Det är imponerande att ett så anrikt varumärke som Veckorevyn, som funnits i över 80 år, har lyckats göra en digital omställning som känns helt självklar.

Nyligen engagerade man sig i coronakrisen och arrangerade en livesänd frågestund med statsminister Stefan Löfven. Under hashtaggen #räddajulen vill man få svenska folket att bidra till minskad spridning av coronaviruset.

Man har också den spännande satsningen ”ansvarsfull SEO” som innebär att man vill fånga upp exempelvis potentiella köpare av droger för att i stället informera dem om farligheterna och få dem på andra tankar.”

Här kan du läsa hela IDG:s Topp100-lista.