in

Melodifestival-aktuella FO&O–Omar: ”Jag letar efter någon som kan få mig att skratta”

foo3

FO&O är superaktuella med sin Melodifestivalmedverkan, och vi tog ett snack med Omar Rudberg om Mello och kärlekslivet. Mer

The Fooo, The Fooo Conspiracy, och nu FO&O. Kärt barn har många namn, säger man ju, och för musikgruppen stämmer det verkligen. Gruppen består av Omar Rudberg, 18, Felix Sandman, 18, och Oscar Enestad, 19, och bandnamnet består alltså av deras initialer. Men efter att tidigare medlemmen Oscar Molander hoppade av i november 2016 blev det nya namnbytet lite komplicerat.

– Vi fick inte heta The Foo med två ”o” på grund av Foo Fighters, att det kunde bli för likt. Men nu kan de inte säga något, säger Omar. Han lovar också att detta blir sista namnbytet de gör.

– Namnet känns jättebra. Det har hänt mycket de senaste månaderna som varit väldigt annorlunda, som vi aldrig trodde skulle ske. Ogge (Oscar Molander reds. anm.) hoppade av och nu ska vi tävla i Melodifestivalen. Det är ett nytt år och vi ville ha en fresh start.

Saknar ni Ogge?

– Ja, självklart. Vi har varit med honom konstant i tre års tid. Vi är bra vänner och träffas fortfarande.

Kommer er sound förändras utan honom?

– Vi har förändrat och utvecklat vår musik hela tiden, även när han var med. Vi kommer aldrig låta samma hela tiden, utan vill alltid förbättra musiken. Så ja, vi kommer förändras, men det är inte på grund av att Ogge lämnat gruppen. Men vi är väldigt peppade på vad som väntar.

Hur känns det inför Mello då?

– Det känns jättebra, vi repar som galningar! Nervositeten har inte kommit än, den kommer nog när vi väntar på röstningen. Vi är ju vana vid att stå på scen, men då fokuserar vi på publiken jämnt. Det som är nytt nu är ju att det är massa kameror, nästan bara det. Det blir annorlunda.

[adSpace placement=”manual”]

Låten heterGotta thing about you”, vad handlar den om?

– Den handlar om kärlek, såklart. Om komplicerad kärlek. Att man känner att det går fram och tillbaka hela tiden. ”Jag gillar dig, jag gillar dig inte”. Man är förvirrad i sig själv och i kärleken till den personen. Jag tror att alla kan relatera till vår låt, alla har nog upplevt komplicerad kärlek någon gång.

Hur ser ditt kärleksliv ut, är du singel?

– Ja, jag är singel. Jag har haft kärleksrelationer, men nu jobbar vi så mycket så jag har tagit en paus med kärlek. Ibland känner jag att det skulle vara mysigt att vara tillsammans med någon, men jag är inte riktigt där än.

Vilka egenskaper letar du efter hos en partner?

– Någon som kan få mig att skratta och som jag kan vara mig själv med. Personen ska inte tycka att jag är pinsam eller så, jag ska inte behöva gömma egenskaper hos mig själv bara för att någon annan ska tycka om mig. Hon ska vara öppen och acceptera mig som jag är. En glad, positiv och framåt person som strävar efter egna mål. Och så får hon gärna ha söta ögon och ett sött leende, hehe.

Hur är du som pojkvän?

– Shit, den är svårt. Jag är väldigt spontan av mig, typ ”kom, vi åker hit nu”. Jag gillar inte att sitta hemma hela tiden. Eller, det tycker jag också om, men inte så mycket. Jag vill göra roliga grejer, och jag skulle väl säga att jag är fantasifull. Jag stöttar alltid personer i min närhet, och det gör jag som pojkvän också. Jag är snäll, och galen framförallt.

Tycker du att det är svårt att träffa någon som offentlig person?

– Via nätet skulle jag säga att det är svårt, med sociala medier och så. Det är svårt att skriva, för man vet aldrig säkert vad den andra personen tänker. Jag har svårt att lita på folk på det sättet. Man är ju också lite överbeskyddande för sig själv. Jag är rädd för att bli sårad och lurad. Jag är nog svår att få kontakt med, även om jag är en social person. Men det är inte omöjligt, det har ju hänt. Jag tänker alltid en gång extra innan jag öppnar upp mig för någon.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss