in

iPhone 11s nya funktioner finns redan på Android – så hur ny är den egentligen?

ihpone android battre kamera och batteri
Bild: Apple

Apple har nyligen släppt tre nya Iphones – men exakt hur nya är deras senaste modeller? För många androidanvändare är funktionerna på Iphone 11 gamla nyheter. Mer

Med en ny trippelkamera sägs Iphone 11 pro och Iphone 11 pro max ha den bästa kameran som Apple någonsin har skapat. Kameran har ett nytt nattläge som ger bättre bilder i mörkret, telefonerna är Apples mest vattentäta någonsin och det nya batteriet ska hålla längre än på någon annan Iphone. Men exakt hur innovativa är dessa nyheter? Enligt Mashable har alla funktioner som presenterades på de nya Iphone-modellerna funnits på Androidtelefoner i över ett år.

Kamerans nattläge, en helt ny funktion enligt Apple, har funnits på både Google pixel, Samsung och Huawei ett tag. Även trippelkameran är en gammal nyhet för androidanvändare. En del av dessa kameror är dessutom både billigare och bättre än på nya Iphone.

Kommer Apple bli bättre redan nästa år?

Apple, som tidigare låg i framkant när det kommer till tekniska uppfinningar, verkar ha hamnat efter. Exempelvis har det gått att trådlöst ladda sin Samsung ett tag – något som fortfarande inte går med en Iphone. Men enligt Mashable ryktas det om att Iphone redan nästa år kommer med helt nya innovativa funktioner. Har vi hört det förut? Vi får väl helt enkelt vänta och se.