in

Då kommer nya Iphone 14 till butikerna

iphone
Bildkälla: Pressbild Apple

Snart landar en ny Iphone i butikerna! Här är allt vi vet om den nya telefonen. Mer

När kommer Iphone 14 till Sverige?

Från och med den 16 september finns den nya telefonen i butikerna, och du kan förbeställa den från den 9 september klockan 14.00. Du som vill ha den större varianten av telefonen kommer dock behöva vänta med att få telefonen till den 7 oktober.

Vilka modeller finns?

Iphone 14 finns i fyra olika modeller, men till skillnad från tidigare versioner av telefonen finns det ingen mini-variant. Istället kommer telefonen i en originalmodell, ej plus-variant och två lyxiga versioner av Iphone pro.

Vilka nya funktioner kommer Iphone 14 och Iphone 14 plus ha?

Plus-modellen är tillbaka! Förutom en större skärm har kamerafunktionen förbättrats på både Iphone 14 och plus-versionen, båda har en ultravidvinkelkamera och tar bättre bilder i svagt ljus. Alla nya Iphone-telefoner kommer även ha nödanrop till SOS via satellit, det innebär att du kan kontakta räddningstjänsten även när det inte finns mobilnäts- eller wifi-täckning.

Iphone 14 pris
Bildkälla: Pressbild Apple

Vilka funktioner kommer Iphone pro och Iphone pro max att ha?

Apple beskriver själva de nya telefonerna som de mest avancerade pro-modellerna någonsin. Kameran har utvecklats så att bildkvaliteten blir bättre även i ett svagt ljus. Det här är också den första telefonen från Apple som kommer ha en skärm som alltid är på. Det kommer till exempel göra att du snabbt kan kolla tiden utan att röra vid telefonen. Enligt Apple själva används strömsnåla tekniker, så du ska inte behöva vara orolig för att det här drar mer batteri. I videon nedan får du reda på fler funktioner i de nya telefonerna.

Hur ser Iphone 14 ut och vilka färger kommer finnas?

Det är inte bara funktionerna inuti telefonerna som är nya, även färgerna har fått en uppgradering. Iphone 14 och Iphone 14 plus kommer i färgerna blå, lila, midnattsblå, röd och en vit nyans som företaget kallar stjärnglans. De lyxigare varianterna finns i djuplila, guld, silver, rymdsvart.

Hur mycket kommer Iphone 14 kosta?

Du som vill ha någon av de nya telefonerna får räkna med att betala minst 12 000 kronor. Innan lanseringen av den nya telefonen ryktades det om att Apple skulle öka priserna med uppemot 15 procent, men utgångspriset ligger faktiskt kvar på samma nivå som tidigare. Här är vad samtliga modeller kostar.

  • Iphone 14: från 11 995 kronor
  • Iphone 14 Plus: från 13 495 kronor
  • Iphone 14 Pro: 14 995 kronor
  • Iphone 14 Pro Max: 16 495

Fler nyheter från Apple! Nu kommer Airpods pro och en ny Apple watch

Samtidigt som de nya telefonerna lanseras, presenteras även två nya Apple-produkter. Dela nya Airpods pro, med bättre ljudkvalitet och förbättrad brusreducering. De har också längre batteritid. Hörlurarna finns i butik från och med fredagen den 23 september. Den 16 september kommer även ny Apple watch till butikerna, om modellen är både större, tåligare och innehåller en rad nya funktioner.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.