in

Då kommer Iphone 12 till Sverige – här är allt vi vet om den

dragarbild iphone 12 pris färg
Bildkälla: Iphone 12 / Pressbild Apple

Nu presenterar Apple en ny Iphone! Iphone 12 landar snart i butik, och här är allt vi vet om priset, färgerna och de olika modellerna. Mer

Vilka olika modeller kommer finnas av den nya telefonen?

Nu kommer du snart kunna köpa Iphone 12, och det rör sig om fyra olika modeller. Först och främst Iphone 12, det vill säga standardversion. Det kommer även lanseras en miniversion av den, en så kallad Iphone 12 mini, med mindre skärm. Samtidigt lanseras också Iphone 12 pro och Iphone 12 pro max som båda två har större skärmar. Längre ner kan du läsa om hur de olika modellerna skiljer sig åt!

När kommer Iphone 12 till Sverige?

Från och med fredagen den 16 oktober kommer du kunna förbeställa Iphone 12 och Iphone 12 pro. Om du är intresserad av den större varianten, pro max, eller miniversionen av Iphone 12 får du vänta tills den 6 november innan du kan förbeställa den.

apple iphone 12 pro max mini
Bildkälla: Iphone 12 pro / Pressbild Apple

Vad kommer den att kosta?

För den vanliga modellen, Iphone 12, får du betala från 9 995 kronor, lite beroende på hur mycket utrymme du vill ha på mobilen. Miniversionen, Iphone 12 mini, kostar från 8 695 kronor. Iphone pro kostar från 12 495 kronor, och Iphone pro max kostar från 13 795 kronor. Ofta brukar det finnas abonnemang som erbjuder en spridning av kostnaden under 1 till 2 år. Med den nya telefonen verkar det dock inte ingå laddare och hörlurar, så det måste du köpa separat om du inte har detta hemma sedan tidigare. Enligt företaget vill de skära ned på utsläpp genom att exportera lättare kartonger, skriver Expressen.

Vilka nya funktioner kommer iphone 12 och Iphone 12 pro max att ha?

Det som främst framhävs med den nya telefonen är att den kommer ha en snabb 5G-uppkoppling. Alla modellerna kommer ha ett skydd av keramiskt glas för att undvika sprickor när de tappas i marken, hur välbehövligt? Skärmen kommer också rymma dubbelt så många pixlar än Iphone 11, enligt CNN. På baksidan av Iphone 12 kommer det finnas en magnet som dels ska göra laddningen av batteriet mer effektiv, men också fungera som en slags plånbok då du exempelvis kan fästa korthållare med magnet på baksidan av telefonen.

Pro-versionerna av nya Iphone 12 kommer ha en skanner som kan mäta avstånd mellan olika föremål, likt det tidigare gjorts i självkörande bilar. I pro-versionerna av den nya telefonen kan funktionen leda till att kameran får bättre fokus, vilket tar oss in på nästa ämne!

Hur är kameran på nya Iphone 12?

Kameran kommer ha en vidare vinkel på alla nya modellerna, och dessutom kommer linsen släppa in 25 procent mer ljus (= bättre bilder!). Dessutom finns en inbyggd bildstabilisator som gör att bilderna blir bättre när de är tagna under skakiga förhållanden. Dessutom kommer kameran också ha en optisk zoom med större räckvidd.

Hur ser Iphone 12 ut och vilka färger kommer finnas?

Den nya telefonen har ett lite kantigare utseende som påminner om den gamla Iphone 5. Pro-versionerna har större skärmar, och Iphone 12 samt miniversionen har mindre. Men även färgerna skiljer de olika modellerna åt. Iphone 12 och Iphone 12 mini komme finnas i svart, vit, röd, grön och blå. Iphone 12 pro och Iphone 12 pro max kommer finnas i silver, svart, blå och guld.