in

Då kommer iPhone SE till Sverige – här är allt vi vet

när kommer iphone se
Bild: Apple

Snart landar Apples nya budgettelefon, nya iPhone SE, i butik. Här är allt vi vet om priset, färgerna och när den kommer till Sverige! Mer

När kommer den till Sverige?

Från och med fredagen den 17 april klockan 14.00 kommer du kunna förbeställa din nya iPhone. Den kommer finnas i butik den 24 april.

Vad kommer iPhone SE att kosta?

Apples nya iPhone är en riktig budgetvariant, och priset kommer ligga på mellan 5 495 och 7 395 kronor (beroende på hur mycket utrymme du vill ha på telefonen). Ofta brukar det också finnas bra abonnemang som erbjuder en spridning av kostnaden under 1 till 2 år.

Kommer det finnas olika modeller av den nya telefonen?

Det verkar än så länge röra sig om en modell. Designen påminner om iPhone 8 (vilket alltså innebär att hemknappen är tillbaka!). I samband med lanseringen av iPhone SE meddelar Apple att de kommer sluta sälja iPhone 8 och iPhone 8 plus. Om Apple kommer lansera en iPhone SE plus längre fram i tiden återstår att se.

Vilka nya funktioner kommer iPhone SE ha?

Även om iPhone SE kommer likna iPhone 8 till utseendet, kommer den på insidan ha ungefär samma komponenter som en iPhone 11 pro (utan trippelkamera!). Den nya telefonen ska vara ännu bättre på att känna igen ett ansikte, så att hudtoner och konturer ser mer naturliga ut på bild. Du kommer kunna ta porträttbilder med suddig bakgrund precis som tidigare, och du kommer själv kunna reglera hur skarp du vill att bakgrunden ska vara. Den nya iPhone SE kommer dessutom kunna spela in filmer med stor detaljrikedom. Glada nyheter för alla med klumpig personlighet – den är vattentålig upp till 30 minuter på en meters djup (och ska därför, enligt uppgifter, klara av att spill från kaffe och läsk!)

nya iphone se när kommer den

Kommer batteriet hålla längre?

När Apple lanserade iPhone 11 förra året, lanserade de också den bästa batteriförbättringen någonsin. Och batteritiden på nya iPhone SE verkar inte vara sämre. Enligt Apple ska det gå att se en video i upp till 13 timmar (låter mycket, men ett seriemaraton är kanske aktuellt i dessa tider?) på en enda laddning. När du väl behöver ladda den ska batteriet kunna gå från noll till 50 procent på 30 minuter. Och du kommer kunna ladda den genom att lägga den på en trådlös laddningsplatta!

I vilka färger kommer iPhone SE finnas?

Nya iPhone SE kommer finnas i svart, vit och knallröd.