in

Så spelar du Harry Potter: Wizards Unite i Sverige

harry potter wizards unite

Äntligen finns Pokémon Go-uppföljaren Harry Potter: Wizards Unite i Sverige! Här är guiden med tipsen du behöver! Mer

Nu kommer Harry Potter Go! Eller ja, nej så heter det inte alls. Det nya spelet heter ”Harry Potter: Wizards Unite”. Och unite we sure will! Här är vår guide med nyttiga tips.

Under sommaren 2016 hände en sak som ALLA kommer ihåg: Pokémon Go. Människor var ute i timtal för att fånga olika Pokémons och ta över gym. Men nu är det alltså dags att göra om din hemstad till en Harry Potter-värld!

Niantic, utvecklarna bakom Pokémon Go, ligger bakom det här nya magiska Harry Potter-spelet. Företaget har gått ihop med Warner Bros nya underhållsavdelning för att göra det här spelet till verklighet.

Ladda hem och spela Harry Potter: Wizards Unite till iPhone

Harry Potter: Wizards Unite till iPhone

Spelet fungerar som vilken app som helst, tryck på bilden här så kommer du till App Store där du kan ladda hem spelet. Harry Potter Wizards Unite är gratis.

Tryck här för att ladda hem till iPhone

Ladda hem och spela Harry Potter: Wizards Unite till Android

Harry Potter: Wizards Unite till Android

Precis som iPhone-versionen är Harry Potter: Wizards Unite även gratis till Android. Du laddar hem från Google Play genom att trycka på bilden här.

Tryck här för att ladda hem till Android

Guide: Så kommer du igång med Wizards Unite

harry potter go wizards unite datatrafik
  1. Ladda hem Harry Potter: Wizards Unite till din telefon.
  2. Logga in med din Google- eller Facebookprofil. Fyll i dina uppgifter och allt sånt där tråkigt. Välj ett häftigt kodnamn! (Det får du inte ändra sen.) Ta en selfie! Tyvärr verkar det inte fungera för oss att hämta bilder från telefonen, så den där perfekta selfien du fick till i våras får tyvärr ligga oanvänd. Blir din bild riktigt kass så kan du alltid välja den läskiga masken.
  3. Nu är det tutorialdags! Du får en genomgång av det viktigaste i spelet. Det är lite långt och segt, men håll ut! Du får bland annat lära dig vad du ska göra med så kallade fyndigheter (foundables). Hagrid är den första fyndigheten. Mer om dessa längre ner!
  4. Suck, ännu mer admin. Men lite roligare saker nu! Nu ska du välja hus (heja Slytherin), och designa din trollstav! Yrke får du välja när du är klar med level 5.
  5. Gå in i inställningarna (portföljen > kugghjulen uppe till vänster) och stäng av ”Ladda ner över nätverk”, och aktivera istället ”Ladda ner alla paket”. På så sätt sparar du både datatrafik och tid, genom att förladda en massa data. OBS! Endast om du har tillräckligt med utrymme på telefonen.
  6. Stäng av AR+ – så sparar du lite batteri.
  7. Ut och spela!

Bonustips! Föredrar du video kan du titta på den här guiden för att snabbt komma igång – annars läser du mer nedan:

Viktigast att hålla koll på

Här de viktigaste sakerna att hålla koll på när du spelar Wizards Unite.

Fyndigheter

harry potter go wizards unite strid

Fyndigheter är det viktigaste för att bli starkare i spelet och samla olika föremål. Man kan säga att det är motsvarigheten till de Pokémons som du fångar i Pokémon Go.

När du lyckas springa på en fyndighet på kartan gäller det att besegra en ofyndighet med med en besvärjelse, som du kastar genom att så korrekt och snabbt som möjligt rita olika tecken på mobilskärmen.

Lyckas du så hamnar fyndigheten i ditt register och du blir starkare och bättre.

Värdshus

Det är fullt av olika byggnader på spelkartan. De flesta av dem är värdshus. Här kan du fylla på med besvärjelseenergi, som du behöver för att besegra ofyndigheter. Det här är alltså motsvarigheten till Pokéstops.

Fort

harry potter go wizards unite karta

Här och var på kartan finns det fort. De är fyllda av fiender som du kan välja att slåss med själv eller tillsammans med vänner. Ju fler ni är, desto svårare är fienderna!

Forten har flera olika våningar, med ökande svårighetsgrad. Om man besegrar alla fiender på en våning får man klättra upp till nästa.

Yrken

När du nått level 6 kan du äntligen välja yrke! Det här valet avgör vilken typ av besvärjelser du kan kasta i spelet, alla yrken har nämligen olika.

Yrke: Auror
Som auror jobbar du mest med svartkonst. Du kommer slåss en hel del med Death Eaters, då du har extra bonus.

Yrke: Magizoologist
Magizoologist är yrket för dig som gillar att slåss med djur (och gärna magiska såna)! Men inte nog med det, du är även bra på att hela.

Yrke: Professor
Det här är vanilla-jobbet nummer 1. Du är hyfsad på det mesta men inte jättebra på något särskilt. Har du svårt att bestämma dig är det här jobbet för dig.

Besvärjelser

Det finns två sorters besvärjelser: Aktiva och passiva. Aktiva besvärjelser är de du använder i strid, och passiva är de som du har igång under en längre tid.

Växthus

De här byggnaderna på kartan är till för att odla ingredienser till trolldrycker. De ser ut som glasbyggnader och innehåller mängder med växter och örter. Tyvärr kan du bara välja en åt gången!

Trolldrycker

Har du fått ihop tillräckligt med ingredienser från växthus eller fyndigheter så kan du göra en trolldryck. De kan till exempel hjälpa dig att levla snabbare, eller göra dig starkare i strid.

Det tar ett tag att brygga en trolldryck, men är du otålig kan du snabba på processen med guld. Gör inte av med för mycket guld dock, det är sällsynt och du vill nog helst inte köpa guld för riktiga pengar.