in

Svenska kändisar: Vad gör de nu?

header
Svenska kändisar: Vad gör de nu?

Vem kör glassbil? Vem är matematiker? Och vem kallar sig för Dj Japstar? Veckorevyn.com har tagit reda på vad B-kändisarna gör idag.

Mer

Ebba Hultqvist

ebba

Slog igenom med Skärgårdsdoktorn som visades på SVT mellan 1997 och 2000, och blev alla pojkars våta dröm. Sedan sin tid på Saltön har Ebba hunnit med att spela in ett antal filmer, bland annat Festival som kom 2001 och Lars Noréns film Detaljer från 2003.

Vad gör hon idag?

Idag pluggar 24-åriga Ebba marknadsföring på Handels i Stockholm. Medverkade 2007 i Let’s Dance och blev uppmärksammad för att ha en utmanande klädsel, i samband med detta började en sexscen från Detaljer spridas på nätet och väckte en hel del uppmärksamhet.

Jesper Salén

jesper

Jesper Salén slog igenom 1993 i filmen Kådisbellan, men blev inte ett  namn förrän 1997 han spelade Jonas i serien Vita Lögner. 2003 hade han en roll i succén Ondskan och Jespers skådiskarriär såg ljus ut.

Vad gör han idag?

Jesper har en tid jobbat som fritidsledare på Lidingö utanför Stockholm. För något år bestämde han sig för att bli läkare och gick tekniskt basår på komvux för att uppfylla sina drömmar. Har skrivit högskoleprovet en gång i halvåret för att komma in på läkarlinjen, som han börjar till hösten. Har även en karriär som DJ under namnet ”Dj Japstar”.

Bert Ljung

berny2

Bild: Sundsvalls tidning

Tågluff genom Europa, pinsamma, pubertala problem och en kort karriär som bandmedlem i rockgruppen Heman Hunters. Hormonstinna och lätt sexuellt frustrerade Bert Ljung förgyllde våra ungdomsår– tonårspojkar i synnerhet – på film, tv och i bokform.

Om den eviga kampen att bli av med oskulden lyckades låter vi vara osagt. Efter 16 år fick vi säga tack och hej – leverpastej när sista boken ”Berts Bokslut” satte punkt för hans bravader.

Vad gör han idag?

Idag är inte längre flickor, kvinnor och tjejer hans huvudsyssla. Bert Ljung, eller Martin Andersson som han heter, är 28 år och arbetar numera som matematiker. 2007 disputerade han i ämnet vid Matematiska institutet i Rio de Janeiro, Brasilien.

Jesus ”Robinson-Jesus”, Pettersson

jesus

Bild: Aftonbladet

Bisexuelle vapenvägraren och kommunisten Tobias Pettersson bytte namn till Jesus, men framställdes inte precis som någon ödmjuk person under sin medverkan i Expedition Robinson 1999. Medverkade även i den andra säsongen av Hipphipp 2001.

Vad gör han idag?
Jesus jobbar, liksom innan Robinson, på hittegodsavdelningen på centralstationen i Malmö. Utöver det driver bokförlaget Tamara Press med den förre Baren-deltagaren Daniel Dellamorte.

Olinda Borggren

olinda

Olinda flyttade efter sin uppväxt i Stockholm, till London för att söka lyckan i en modellkarriär. Medverkade i den amerikanska dokusåpan Joe Miljonären, men blev inte kändis i Sverige förrän hon var en av deltagarna i Paradise Hotel 2005. Här blev hon snabbt känd som en intrigskapare som alltid sa vad hon tyckte, och för sina enorma läppar förstås. Släppte en även singeln ”Playboy Bunny”, som blev världens mest köpta mobilsignal 2005.

Vad gör hon nu?
Under Paradise Hotell träffade Olinda pojkvännen Patrick, med vilken hon hade programmet ”Olinda” som sändes på TV400. De två lever fortfarande lyckliga ihop och bor i Marbella, varifrån de driver sin gemensamma hemsida ”Oplounge” där de har sin egen reality tv-show.

Rebecka Liljeberg

rebecka

Bild: Aftonbladet.

Vi kommer aldrig glömma Rebeckas insats som lesbiska Agnes i filmen Fucking Åmål, från 1998. Men Rebecka startade sin karriär långt innan, när hon 1991 hade rollen som Sophie i Sunes jul. Hon har även varit med i en del övriga filmer, men ingen har kommit i närheten i succén Fucking Åmål, som Rebecka blev belönad med en Guldbagge för.

Vad gör hon idag?

Jobbade ett tag på ett datorföretag och skrev ibland för Svenska Dagbladet. Idag studerar hon till läkare på Karolinska Institutet i Stockholm. 27-åriga Rebecka bor idag i Stockholm ihop med sin pojkvän och deras gemensamma barn på 3 och 6 år.

Sara Lumholdt

saralumholdt

Sara Lumholdt var tidigare medlem i popgruppen A-Teens och mellan 1998 och 2004 turnerade hon världen runt med kollegorna Marie Serneholt, Dhani Lennevald och Amit Paul.

Vad gör hon idag?
Sara tog en paus från rampljuset efter tiden med A-teens, men lanserade 2007 en solokarriär under artistnamnet Sara Love, som dock lades ner. Sedan dess har hon arbetat som receptionist på en Pr-byrå. Nu satsar hon återigen på en ny solokarriär, men under det egna namnet den här gången.

Bengt Dahlqvist

bengt

Bild: Stureplan.

Bengt är egentigen både skådis och dansare, även om vi bara kommer ihåg honom som Daniel som var kär i sin tvillingsyster, i Skilda världar. Efter skilda världar fick Bengt användning för sina danskunskaper, då han medverkade i en uppsättning av West Side StoryOscarsteatern i Stockholm. Bengt har även själv producerat och skrivit ”Onyx”, en kortfilm från 2003.

Vad gör han idag?
Idag bor Bengt i Uppsala tillsammans med sin fru och deras två barn. Försökte sig 2005 på att slå sig in i musikbranschen då han spelade in låten ”Varmt & Salt”, som vad vi vet i alla fall inte blivit någon hit.

Robert Andersson

robinsonrobban2

Robert Andersson var en av de första deltagarna i Expedition Robinson. Han har även synts i TV4:s Gladiatorerna och i Kanal 5:s Big Brother. I finalen av Expedition Robinson 2003 var Robban sminkad i blå färg och gjorde en tv-kupp där han snodde åt sig den ärofyllda robinson-statyetten. Han åt också upp sin röstsedel.

Vad gör han idag?
Robinson-Robban arbetar numera som glassförsäljare i Stockholm.  En annan merit som Robban kan gädjas åt är en tolfte plats i en korvätartävling i New York förra året.
Kul fakta: Under en period 2005 bytte Robban tillfälligt efternamn från Andersson till Drakwind.

Klimax

Bild från Youtube

Niclas Olund spelade Hans ”Klimax” Åke Wästberg i svenska superserien Tre Kronor. Klimax fick många tjejer att sucka högt när han sjöng låten Pamela. Niclas har även medverkat i filmerna Drömprinsen – Filmen om Em, Svenska hjältar och Pippi i Söderhavet.

Vad gör han idag?
Niclas arbetar fortfarande inom filmbranchen, men som ljustekniker och fotograf. Han har även arbetat som AV-tekniker. För tillfället studerar han dessutom vid Stockholms universitet.

Meral Tasbas

meralny

20 år gammal gjorde dokusåpa-profilen, Meral Tasbas, debut i tv-rutan i dokusåpan ”Baren”. Där blev hon en av seriens starkaste profiler, både hyllad och hatad. Under några år livnärde hon sig som dokusåpa-deltagare men testade även på en sångkarriär. 2000 släppte hon och Marcus Öhrn från Villa Medusa singeln ”Versene” där hon sjöng på turkiska. 2002 hade hon ett eget tv-program på tv3, ”Meral-Tv”. Sista dokusåpa-medverkandet var i Club Goa, 2005, som hon tvingades lämna på grund av personliga skäl.

Precis som för Izabella Scorupco har det cirkulerats fejkade porrbilder på henne. Hon har fått fylligare läppar med fett från rumpan, gjort ett näsjobb och en fettsugning vilket kostat 100 000 kr.

Vad gör hon idag?
Dokusåpalivet är idag ett minne blott. Idag arbetar hon som hovmästare.

Daphne Léon

daphne

Dogge Doggelitos syster hade ett horn i sidan till Olinda Borggren när de medverkade i Paradise Hotel 2005. Idag är stridsyxan begravd. Istället bråkar hon med forna bästa vännen Elita Löfblad som kallat henne för ”Stureplans största Gold digger”.  Vi talar såklart om Daphne Léon.

Vad gör hon idag?
Flitig vimlare som älskar gratisskumpa, sambo med pojkvännen Kristian Blomqvist och yorkshireterriern Milton. Utöver karriären på NK Kosmetik bloggar hon om ”Sitt glammiga liv”.