in

Stilkoll: Amanda Seyfried

heads
Stilkoll: Amanda Seyfried

Elva år i branschen men ingen som egentligen har lagt märket till det nya stjärnskottet från Mamma Mia. Nu vill alla ha mer av Amanda…

Mer

heads

Du har sett henne i Mean Girls, ”Veronica Mars” och ”Big Love”, men du kände kanske inte igen henne. Men efter sin roll i ”Mamma Mia” är Amanda Seyfrieds namn på allas läppar.

Amanda började sin karriär när hon var elva år, då som modell. Sen dess har hon hunnit med ett antal filmer och serier. Kanske kommer du ihåg henne från ”Mean Girls”, då hon kunde förutspå regn genom sina bröst eller i ”Big Love”, där hon spelar tonårsdottern i en polygamistfamil tillsammans med Chloë Sevigny. Men ingen av hennes tidigare roller eller filmer har varit så stora som succén ”Mamma Mia”. Och nu spås stjärnan en lysande framtid inom skådisbranchen..

dragare

Förutom att skådespela har Amanda en passion för jeans.
– Jag samlar på jeans. Jag bryr mig inte om hur dyra den är. Jeans är så himla sexigt. Det är verkligen någonting med jeans som jag tänder på, säger Amanda till Aftonbladet.

Amanda gillar även att dansa, sjunga och att spela tennis, men inte lika mycket att festa.
– Jag är inte precis någon partyprinsessa. Jag tycker om att gå på fester efter stora events och de brukar ju då vara på en klubb eller en bar. Men på min lediga tid går jag mer till mataffären eller till gymmet, eller pratar i telefon, säger Amanda.

Men det verkar ha blivit en hel del festande under inspelningen av Mamma Mia:
– Under inspelningen bodde jag, Colin Firth, Stellan Skarsgård och Dominic Cooper i samma byggnad. Vi drack vin och åt grekisk fetaost varje dag tillsammans, säger Amanda.

Kärlek på filminspelningen…

brolopp

Dominic och Amanda i Mamma Mia.

Det var inte bara goda middagar som ägde rum efter inspelningarna. Amanda och hennes motspelare Dominic Cooper fattade tycke för varandra. Båda två var i ett förhållande, Amanda sedan två år tillbaka med musikern Jesse Marchant. Det blev till slut ingenting mellan Dominic och Amanda, men hon valde ändå att bryta upp med sin pojkvän.

– Det faktum att jag kände något för Dominic fick mig att förstå att något var fel i mitt och Jesses förhållande, förklarar Amanda.

Amanda kommer snart att vara aktuell i två nya filmer: ”Boogie Woogie” där hon spelar mot Heather Graham och Stellan Skarsgård och i ”Jennifer’s Body” där hon spelar mot Megan Fox och OC -skådisen Adam Brody.

Spana in Amanda!