in

Så mycket pengar tjänar Kenza på Instagram

Kenza Zouiten på youtube

Kenza Zouiten är en av Sveriges största bloggare och driver även klädmärket Ivy Revel. Kort sagt är hon en av våra grymmaste digitala entreprenörer och enligt ett nytt bokslut tjänar hon pengar därefter! Go Kenza! Mer

Kenza Zouiten har bloggat sedan hon var 15 år och driver sedan 2013 klädmärket Ivy Revel, som H&M investerade i tidigare i våras. Klädmärket värderades då till 100 miljoner kronor.

Sajten Breakit har tittat närmare på modeentreprenörens bokslut, där man alltså kan se hur mycket pengar ett bolag har fått in och hur mycket man har gjort av med. Det här bokslutet gäller för perioden 1 mars 2015 – 29 februari 2016 och visar att det privata aktiebolaget Kenza Zouiten AB har intäkter på 5,1 miljoner kronor.
Vinsten för perioden är 3,2 miljoner, efter att personalkostnader för bolagets enda anställda har räknats bort. Enligt Breakit är detta ett rekord för Kenza!
Hur mycket pengar kan man tjäna på Instagram? Kenza Zouiten tjänar i alla fall en rejäl slant!

Var kommer Kenzas miljoner ifrån?

Förutom Kenzas blogg, har hon ett Youtube-konto med cirka 36 500 prenumeranter och ett Instagram-konto med 1,5 miljoner följare.
Enligt Breakit kan annonsörer vara beredda att betala 100 000 kronor för att synas i bilder hos de allra största Instagram-profilerna. Intäkterna i Kenzas bolag innefattar både annonseringar på bloggen och även reklaminlägg, eller så kallade ambassadörstjänster, på Instagram.

Ett sånt Instagram-inlägg kan ni till exempel se här, där Kenza har märkt bilden med hashtagen #ad:

Enjoying the lovely weather in Rio, wearing @chiquelle_swimwear ?☀️? #ad

Ett foto publicerat av Kenza Zouiten (@kenzas)

Trots att Kenza har gjort rekordvinster i år väljer hon att ”bara” ta ut 600 000 kronor, resten lägger hon i företaget Kenza Zouiten AB som vid räkenskapsårets slut har 6 miljoner kronor!

Veckorevyn_App_balk

Om man scrollar igenom Kenzas Instagram-flöde ser man att många av de outfits hon bär är från det egna märket Ivy Revel. Och visst har sociala medier en stor inverkan på hur vi tar till oss nya modetrender. Kenza sa nyligen till Dagens Industri:

– Våra kunder lever i den digitala världen. Så för oss är det avgörande att veta vad folk delar på Instagram och Snapchat, vad som pinnas på Pinterest och vad som taggas av influencers. Allt det använder vi sedan när vi skapar kollektionerna.