in

Så mycket tjänar Kenza (och allt du vill veta om influencern!)

kenza tjänar barn man bor
Bildkälla: @kenzas på Instagram

Entreprenören Kenza Zouiten Subosic har varit influencer i halva sitt liv. Men hur mycket kommer egentligen in på kontot? Vi har svaret – och allt annat du undrar om henne! Mer

Influencerna blir fler för varje dag som går, men en som är veteran inom yrket är Kenza Zouiten Subosic. Hon började blogga redan som tonåring, vilket innebär att hon jobbat som influencer en halv livstid, eftersom hon idag är 32 år. Hennes besöksiffror har bara stigit med åren och hon är fortfarande en av vår tids mest relevanta influencers.

Bloggen var startskottet

Kenza startade sin egen blogg 2006. Hon var en av de första inom den svenska bloggvärlden och hon drev bloggen i samband med internets framfart. Där skrev hon dagliga inlägg och delade med sig av sitt liv, vilket många unga tjejer kunde känna igen sig i. Idag fortsätter hon att flitigt dela med sig av sin vardag, men det sker främst på Instagram och Youtube. Hon har idag 1,8 miljoner följare på Instagram.

Ålder: Hur gammal är Kenza?

Hon föddes den 21 april 1991 i Nacka och är 32 år idag.

Här är Kenzas familj, man och barn

I februari 2009 träffade hon Aleksandar Subosic under Aftonbladets gala Det Stora Bloggpriset. Vid den tidpunkten arbetade Aleksandar på ett företag som sålde in annonser på bloggar. Strax därefter började de dejta och 2016 gick Aleksandar ner på knä och friade under Kenzas 25-årsfest. Paret gifte sig drygt ett år senare, den 29 juli 2017.

Tillsammans har de tre söner, Nikola som föddes 2019, Danilo föddes 2021 och Sasha som föddes i juni 2023. Resan dit har inte varit enkel och Kenza har under flera år varit öppen med parets kamp att få barn.

Var hade Kenza sitt bröllop?

Kenza och Aleksandars bröllop ägde rum den 29 juli 2017 på Rånäs slott, som ligger ungefär en timme norr om Stockholm. På bloggen berättar hon senare att budgeten för bröllopet var 500 000 kronor, men slutpriset blev en bra bit över det. Se det minst sagt sagolika bröllopet i videon nedan!

Var bor hon nu?

Familjen bor tillsammans i en lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm. Lägenheten är 130 kvadratmeter, som är fördelat på 5 rum och kök. De bodde tidigare i en mindre lägenhet i samma stadsdel.

Hur mycket kostade hennes lägenhet?

När Danilo föddes bestämde sig paret att de ville flytta till något större. Efter två års letande hittade de äntligen sitt nya drömboende i Vasastan. Paret ville nämligen inte byta område, för att de trivdes så pass bra. Den tidigare lägenheten i Vasastan var på 78 kvadratmeter och när den såldes låg utropspriset på 8,5 miljoner kronor, enligt Expressen.

Så mycket tjänar Kenza

Men hur mycket tjänar man om man är bland de allra främsta influencers? Svaret är enkelt – en hel del. Årsredovisningen för 2022 visar att det fortsätter gå bra för Kenza Zouiten Subosics egna AB, vilket innefattar annonssamarbeten och andra influencersysslor. Resultatet ligger stadigt omkring 8 miljoner kronor, enligt Breakit. Omsättningen var strax under 10 miljoner. Både resultatet och omsättningen är i linje med tidigare år.

Hon driver även hårvårdsföretaget The Every – mer om det längre.

Företagen Ivyrevel och The Every

Kenza grundade sitt modebolag Ivyrevel 2012, tillsammans med Aleksandar Subosic, Dejan Subosic och Gustav Springfeldt. Ivyrevel var en del av H&M Group. I början av 2021 blev det känt att Ivyrevel hade försatts i konkurs. Bolaget drabbades hårt av pandemin och det gick inte att ta sig igenom de ekonomiska problemen. Skulderna var uppemot 16 miljoner kronor, enligt Breakit. Företagen H&M och Zalando hade tillsammans investerat omkring 50 miljoner i Ivyrevel, men de sålde sedan sina innehav.

Under 2021 startade Kenza i stället hårvårdsmärket The Every, tillsammans med Aleksandar Subosic. Sajten Breakit har även kollat på omsättningen för detta företag och under det första försäljningsåret låg omsättningen på 12 miljoner. Företaget gick med en vinst på 1 miljon kronor.

Här är Kenzas sociala medier

På Instagram heter hon @kenzas och på YouTube har hon användarnamnet @kenzazouiten. Hennes blogg heter kenzas.se, men där är hon dessvärre inte så aktiv längre.